Binnen SEA is de term Quality Score veelgebruikt én heel belangrijk. De uiteindelijke rangschikking van Google advertenties wordt namelijk bepaald door de hoogte van de bieding én de kwaliteitsscore van de zoekwoorden.

De kwaliteitsscore is een schatting van hoe relevant de advertenties, zoekwoorden en landingspagina’s zijn voor de gebruiker. De kwaliteitsscore is dan ook gebaseerd op de relevantie van het zoekwoord en de advertentie, de landingspagina van de advertentie en de CTR. De score kent een schaal van 1 tot 10.

Bod x Quality Score = Ad rank 

Het kan dus voorkomen dat je met een relatief laag bod, toch hoog in de betaalde posities staat, omdat je een hoge kwaliteitsscore hebt. Je bent dus relevant – en dat beloont Google!

Een voorbeeld

Adverteerder Bod Quality score Ad rank
A 5 euro 6 30
B 4 euro 7 28
C 3 euro 8 24
D 2 euro 9 18

In de tabel is te zien dat je met een relatief laag bod in combinatie met een hoge Quality Score, een hoge Ad rank scoort. Dat betekent dat je met minder budget, als nog een goede positie kunt verkrijgen.

Onze blogs over de Quality Score

Eddie schreef een blog over het verhogen van de Quality Score en hier lees je meer over betaald adverteren binnen Google Ads.