Een metadescription is de tekst bij een zoekresultaat, die de desbetreffende pagina omschrijft. De tekst wordt in de SERP weergegeven onder de titel van een zoekresultaat. De tekst is belangrijk, omdat je iemand wil overtuigen om op jóuw zoekresultaat te klikken.

Je kunt de meta description dan ook zelf opgeven. Dat ziet er zo uit:
Meta description voorbeeld
Als je geen meta description invult, gokt de zoekmachine waar de pagina over gaat. Soms gaat dit mis en worden er een paar woorden uit het menu getoond of een ander willekeurig element. Om een onaantrekkelijk zoekresultaat te voorkomen, zorg je er dus voor dat je een meta description hebt geschreven en ingesteld.

Ook is de kans groot dat wanneer je een link deelt op bijvoorbeeld social media, automatisch de meta description wordt getoond.

Het is belangrijk om te weten dat meta descriptions geen directe invloed hebben op de ranking in de SERP, maar wel op een indirecte manier. Als er namelijk meer bezoekers dan jouw concurrent op een resultaat klikken door een goede omschrijving, is jouw resultaat dus relevanter – en dat beloont Google.

Je pagina krijgt door het aantal klikken een hogere waarde en dat heeft invloed op de positie, als de andere voorwaarden ook in orde zijn. Zorg dus voor een overtuigende, goede en complete meta description door duidelijk te maken wat bezoekers op je pagina kunnen verwachten!