Als andere websites naar je verwijzen, bouw je een autoriteit op. Het bepaalt voor een groot deel hoe Google jouw website als autoriteit  inschat. Idealiter wordt er op een natuurlijke manier naar elkaar gelinkt, omdat dat betekent dat mensen graag relevante en goede content willen delen.

In de praktijk ziet dat er vaak anders uit, en dan is het stimuleren van extra linkjes een uitkomst. Als je dat inzet, hebben we het over linkbuilding. Het wordt ook outreach genoemd.

In het geval van linkbuilding, vraag je een andere website om het plaatsen van een backlink. Dat kan je op diverse manieren doen en er zijn ook verschillende tools voor. Je kunt bijvoorbeeld een persbericht opstellen, zodat je de interesse wekt van zowel grote als kleine websites, maar dit vraagt wel om een heldere en goede strategie.

Er zijn namelijk veel mensen die vragen om een linkruil of lijken op echte ‘backlink jagers’, maar zo kan je beter niet overkomen. Vraag je daarom af hoe je iets terug kunt doen voor de website waar je de link graag ziet geplaatst worden. Denk goed na over de insteek, om op te vallen tussen alle mailtjes die een website-eigenaar kan ontvangen.

Linkbuilden kost aardig wat tijd, omdat je een e-mail wilt sturen die door de juiste ontvanger serieus wordt genomen. Onderstaand lees je daarom tips en tricks naar aanleiding van onze ervaring met linkbuilding.

Onze blogs over linkbuilding

Wij schreven: