Wanneer iemand meer informatie aanvraagt over een product of dienst, dan wordt dat een lead genoemd. Omdat een lead bovenmatige interesse toont, kan dit gezien worden als een potentiële klant. Interesse betekent in dit geval bijvoorbeeld het achterlaten van contactgegevens, het inschrijven voor een nieuwsbrief of een terugbelafspraak.

In de praktijk worden veel namen voor dit onderwerp gebruikt. In grote organisaties zorgt het marketing team meestal voor leads, die het sales team zal opvolgen.

Qualified leads

Er wordt dan ook vaak gesproken van ‘marketing qualified leads’, die eerst door het marketing team ‘warm’ worden gemaakt met bijvoorbeeld e-books of whitepapers en pas na een paar interacties overgedragen worden aan het sales team. Dit worden meestal ‘sales qualified leads’ genoemd, omdat ze rijp zijn om opgevangen te worden door het sales team. Het sales team zal haar uiterste best doen om de term lead (of eigenlijk nu: prospect) te veranderen in klant.

Prospects

Voordat een lead daadwerkelijk klant wordt, zal er overtuiging nodig zijn. Potentiële klanten met echt serieuze interesse, worden vaak prospects genoemd. Voor een interessante prospect zijn dan ook vaak aardig wat leads nodig.

Bovendien zal je ongetwijfeld eens termen als business leads of sales leads opgevangen hebben, maar in principe draait het om het ‘lead’ element: van een potentiële klant, een daadwerkelijke klant maken.

Leads genereren

Wanneer er wordt gesproken over het ‘genereren van leads’ is het doel om zo veel mogelijk potentiële klanten te werven. Het doel hiervan is om de mogelijkheid te vergroten om iets te verkopen.

Een voorbeeld

Je bent personal trainer en je wilt graag meer leads verzamelen. Dan kun je op je website een voorbeeld van een trainingsschema aanbieden in de vorm van een PDF. Wanneer je bezoekers eerst hun gegevens laat invullen voordat zij het trainingsschema ontvangen of kunnen downloaden, ben je leads aan het verzamelen. Deze contactgegevens kun je vervolgens opvolgen om van deze lead een klant te maken.

Onze blogs over lead(generatie)

Wij schreven verschillende blogs over dit onderwerp: