Met behulp van Google Ad Grants kan je adverteren net zoals met Google Ads, alleen is dit voor bepaalde non-profitorganisaties tot een beperkt bedrag gratis.

Wat is de gedachte achter Google Ad Grants?

Het Google Grants programma doneert sinds 2013 ‘klikbudget’ aan ruim 35.000 geselecteerde liefdadigheidsorganisaties over de hele wereld. Daardoor kunnen non-profitorganisaties hun aanbod onder de aandacht brengen, zoals War Child.

Hoe werkt Google Ad Grants?

Google Ad Grants werkt via Google Ads, alleen een adverteerder hoeft nu geen klikkosten te betalen. Google Grants accounts hebben een dagbudget oplopend tot $329,- wat neerkomt op $10.000,- per maand. De exacte hoogte van het budget is onder andere afhankelijk van de zoekvolumes op de zoekwoorden die betrekking hebben op het doel.

Onze blogs over Google Ad Grants

Er kleven wel beperkingen aan adverteren middels Google Ad Grants, dus vaak wordt er ook budget ingezet op Google Ads. Hoe je er precies voor in aanmerking komt en andere informatie, vind je in een blog van Tim: Google Ad Grants – Wat is het? Hoe werkt het? En hoe kan ik starten? – die je alles stap voor stap uitlegt. Ook hebben wij Google Ad Grants ingezet voor War Child, wat je hier kunt lezen.