Bij het instellen van een doel in Google Analytics, is het mogelijk om een bedrag aan de conversie toe te wijzen. Elke keer wanneer een doel is voltooid, wordt dat bedrag vastgelegd. Alle bedragen van alle behaalde doelen bij elkaar opgeteld, worden in de rapporten in Google Analytics als doelwaarde weergegeven.

De doelwaarde kan ingevoerd worden bij het aanmaken van een nieuw doel, via de beheeromgeving. Je komt daar via: Google Analytics > Beheerder (links onderaan) > Weergave > Doelen.

Een voorbeeld

Een doelwaarde kan het best bepaald worden door te evalueren hoe vaak gebruikers die het doel bereiken, daadwerkelijk klant worden. Stel dat 10% van de mensen die zich aanmelden voor een nieuwsbrief klant worden en een klant genereert een gemiddelde transactiewaarde van € 500,-, dan kan je een waarde van €50,- (10% van €500,-) toewijzen aan het doel nieuwsbrief aanmeldingen.

Blogs over de doelwaarde

Meer over doelen en inzichten in Google Analytics vind je in de blog van Sjoerd: Google Analytics E-commerce analyses voor beginners.

Hier lees je alles over Google Analytics.