Een conversiepixel is een stukje code waarmee conversies doorgemeten kunnen worden. De code wordt vaak op de bedankpagina geplaatst. De conversiepixel zorgt ervoor dat de conversies gemeten kunnen worden. Elk programma of platform heeft een eigen conversiepixel.

Google Ads conversion tracking

Het doormeten van conversies via Google Ads wordt gedaan via ‘conversion tracking’. Door de ‘conversie tracking code’ (of ‘tag’) op de bedankpagina te plaatsen, kan gemeten worden of een conversie via Ads gegenereerd is. Die data wordt ook beschikbaar gesteld in Ads, wat handig is om bijvoorbeeld analyses mee te doen.

Conversiepixel social media

Ook de Facebook pixel is een stukje code die op de website geplaatst dient te worden. De pixel geeft inzicht in de effectiviteit van je advertenties en over de acties die mensen uitvoeren op je website. In tegenstelling tot conversion tracking binnen Google Ads, wordt de Facebook pixel op elke pagina geplaatst. Snapchat heeft uiteraard de Snap Pixel en Linkedin de Insights Tag.

Conversiepixel affiliate marketing

De meeste affiliatenetwerken bieden ook een conversie pixel. Deze pixel dient door de adverteerder op de bedankpagina geplaatst te worden. Met behulp van deze pixel kan het affiliatenetwerk bepalen of de transactie is gegenereerd via een affiliate en als dat het geval is, een vergoeding toewijzen.

Onze blogs over de conversiepixel

Kay schreef een blog over tools die het leven van een online marketeer makkelijker maken, waaronder Google Tag Assistent en de Facebook Pixel Helper.