Wanneer Pure ondersteunt bij SEA en Data & Analytics werkzaamheden en wij dingen willen doormeten op de website, dan zullen wij om toegang vragen tot het betreffende Google Tag Manager account. Heb je nog geen Google Tag Manager? Volg dan de handleiding ‘Google Tag Manager aanmaken‘. Om Pure toegang te verlenen kun je onderstaande stappen volgen.

Stap 1: inloggen en beheren

Ga naar https://tagmanager.google.com/ en log in met je Google account. Na het inloggen kom je terecht in het overzicht van alle Google Tag Manager accounts gekoppeld aan jouw Google account. Selecteer vanuit dit overzicht het account waaraan je Pure toegang wil verlenen.

pure toegang verlenen tot google tag manager stap 1

Vervolgens klik je in het menu van Tag Manager linksboven op ‘Beheer‘.

pure toegang verlenen tot google tag manager stap 2

Stap 2: gebruikers toevoegen

Een gebruiker toevoegen aan een Google Tag Manager account kan op twee manieren. Je kunt een gebruiker volledige toegang geven tot het account of er voor kiezen om toegang te verlenen tot een specifieke container binnen het account. Wanneer je beschikt over meerdere containers binnen het account, kan je er dus voor kiezen om alleen toegang te verlenen tot de container waarvoor wij tags zullen instellen. Kies in dit scherm de optie die van toepassing is.

pure toegang verlenen tot google tag manager stap 3

Vervolgens verschijnt het scherm met alle gebruikers die toegang hebben tot het account of de container. Om een nieuwe gebruiker toe te voegen klik je linksboven op de +-button en kies je voor ‘Gebruikers toevoegen‘.

pure toegang verlenen tot google tag manager stap 4

Stap 3: e-mailadres en rechten bepalen

Wil je Pure Internet Marketing toegang verlenen tot Google Tag Manager? Voeg dan werkplaats@pure-im.nl toe aan de gebruikers. Hierna ken je de juiste rechten toe aan de gebruiker. De optie ‘Beheerder’ is geen vereiste om Pure nieuwe tags in te laten stellen. Klik naast de containerrechten op ‘Alles instellen‘ of klik op de desbetreffende container waar momenteel ‘Geen’ staat.

pure toegang verlenen tot google tag manager stap 5

Vervolgens vink je alle opties aan. Wanneer Pure geen rechten krijgt voor bepaalde opties, dan kunnen wij geen tags aanmaken of publiceren. Heb je alles aangevinkt? Klik dan rechtsboven op ‘Gereed‘.

pure toegang verlenen tot google tag manager stap 6

Nu zie je naast de gekozen containers waar je rechten hebt toegekend ‘Publiceren’ staan. Dit betekent dat je de nieuwe gebruiker volledige publicatierechten in het Google Tag Manager account geeft. Klik rechtsboven op ‘Uitnodigen‘.

pure toegang verlenen tot google tag manager stap 7

Stap 4: klaar!

De nieuwe gebruiker verschijnt nu in het overzicht van de accountrechten of containerrechten. De uitnodiging staat nog in behandeling. Zodra Pure de uitnodiging accepteert zal de status van de gebruiker veranderen in ‘Heeft toegang’.

pure toegang verlenen tot google tag manager stap 8