Wanneer Pure ondersteunt bij SEO werkzaamheden, dan vragen wij altijd om toegang tot het betreffende Google Search Console account. Heb je nog geen Google Search Console? Volg dan de handleiding ‘Google Search Console aanmaken‘. Om Pure toegang te verlenen kun je de onderstaande stappen volgen. Kijk je liever? Onderaan deze handleiding is een video te vinden.

Stap 1: inloggen en beheren

Ga naar https://search.google.com/search-console/ en log in met je Google account. Vanuit het hamburger-menu linksboven kun je de property selecteren die je wil beheren. Vervolgens kom je op de startpagina van de property terecht. Scroll links in het menu door naar ‘Instellingen‘.

google search console toegang verlenen stap 1

Stap 2: gebruikers toevoegen

Vanuit de pagina voor de instellingen zie je onder ‘Property-instellingen‘ de optie voor het beheren van de gebruikers en rechten.

google search console toegang verlenen stap 2

Hierna kom je op het overzicht terecht met alle gebruikers die toegang hebben tot de property. Om een nieuwe gebruiker toe te voegen klik je rechtsboven op de knop ‘Gebruiker toevoegen‘.

google search console toegang verlenen stap 3

Stap 3: e-mailadres en rechten bepalen

Geef je Pure Internet Marketing toegang tot je Google Search Console? Voeg dan werkplaats@pure-im.nl toe aan de gebruikers. Vervolgens kan je opgeven welke rechten je toekent aan de gebruiker. Je kunt hierbij kiezen voor Beperkt en Volledig. Bij Volledige toegang kunnen wij zaken zelf aanpassen of toevoegen, zoals een sitemap toevoegen, opgeloste crawlfouten weghalen, etc. Volledige toegang heeft daarom onze voorkeur. De volledige lijst met rechten is hier in te zien.

google search console toegang verlenen stap 4

Nadat je werkplaats@pure-im.nl hebt toegevoegd aan de gebruikers en de rechten hebt toegekend klik je op ‘Toevoegen‘.

Stap 4: klaar!

Er is geen dubbele bevestiging of iets anders wat nog rest. Je hebt ons nu toegang gegeven tot Google Search Console.

Een ander account toegang geven tot jouw Google Search Console account? – Een Pure Handleiding