Let op: recentelijk is Google Analytics 4 gelanceerd! Wil je Pure toegang verlenen tot een Google Analytics 4 account? Volg dan de handleiding Pure toegang verlenen tot Google Analytics 4.

Google Analytics biedt veel inzichten in bezoekersgedrag uit diverse kanalen. Deze inzichten helpen Pure om meer uit internet marketing te halen. Om die reden vraagt Pure altijd toegang tot het Google Analytics account. Wij zullen hierbij nooit om je inloggegevens vragen. Daarom hebben wij het liefst dat ons e-mailadres wordt toegevoegd aan jouw Google Analytics account. Op die manier behoud jij altijd de controle over het account. Wel kunnen wij meekijken of, indien gewenst, enkele aanpassingen doorvoeren. Heb je nog geen Google Analytics? Volg dan de handleiding ‘Google Analytics account aanmaken‘. Daarna kun je onderstaande stappen volgen om Pure toegang te verlenen tot jouw Google Analytics account.

Stap 1: naar beheerder instellingen

Log in op je Google Account waarmee je Google Analytics beheerdersrechten (admin) hebt. Dit is het account waarmee je Google Analytics hebt aangemaakt. Vanuit het overzicht vind je linksonder het scherm het tandwieltje met ‘Beheerder‘. Klik hierop om naar de beheerder instellingen te gaan.

google analytics toegang verlenen stap 1

Stap 2: gebruikersbeheer

Nadat je gekozen hebt voor ‘Beheerder’ kom je in een overzicht met diverse opties verdeeld over 3 kolommen. De linker kolom is voor het beheer van het algehele Google Analytics account. De middelste kolom is voor de property waarvan je momenteel in de weergave zit. De rechter kolom is voor de huidige weergave. Mocht je binnen een account meerdere properties hebben over meerdere domeinen, dan kun je ervoor kiezen om toegang tot een property te verlenen in plaats van het algehele account. Het voordeel van toegang op accountniveau is dat bepaalde filters, zoals het uitsluiten van IP-adressen of het toepassen van spamfilters kunnen worden toegepast op hoger niveau.

Onder ‘Gebruikersbeheer‘ kunnen rechten worden toegekend aan anderen.

google analytics toegang verlenen stap 2

Stap 3: rechten toekennen aan een nieuwe gebruiker

Nadat je op ‘Gebruikersbeheer‘ hebt geklikt kom je op het overzicht met alle gebruikers die toegang hebben tot het account, de property, of weergave. In Google Analytics is een gebruiker altijd een e-mailadres. Om een nieuwe gebruiker toegang te verlenen klik je rechtsboven op het +-symbool en kies je voor ‘Gebruiker toevoegen‘.

google analytics toegang verlenen stap 3

Vervolgens kom je op het scherm waar je een nieuwe gebruiker rechten kan toekennen. Vul hierbij het e-mailadres in van de nieuwe gebruiker. Onder het kopje ‘Rechten’ vind je 4 mogelijke rechten die je kan toekennen met de bijbehorende functies. Na de juiste rechten toegekend te hebben klik je rechtsboven op ‘Toevoegen’.

Wil je Pure toegang verlenen tot Google Analytics? Voeg dan ons e-mailadres werkplaats@pure-im.nl toe. In de meeste gevallen hebben wij voldoende aan rechten voor ‘Lezen en analyseren‘. Hierbij kunnen wij echter geen aanpassingen doen in het account. Wil je dat wij bepaalde aanpassingen, zoals filters en het instellen van doelen kunnen verrichten? Kies dan voor ‘Bewerken‘.

google analytics toegang verlenen stap 4

Stap 4: succes!

Na het toevoegen verschijnt de gebruiker met het betreffende e-mailadres en de toegekende rechten in het gebruikersoverzicht. Je bent nu klaar!

google analytics toegang verlenen stap 5

Mocht je rechten van gebruikers willen aanpassen of toegang ontzeggen, dan kan dit gemakkelijk op bovenstaande pagina. Klik simpelweg op het e-mailadres van de desbetreffende gebruiker en je kunt de toegang en rechten wijzigen.