Google Analytics 4 biedt veel inzichten in bezoekersgedrag uit diverse kanalen. Deze inzichten helpen ons om meer uit online marketing te halen. Om die reden vragen wij altijd toegang tot jullie Google Analytics 4 account, maar wij zullen hierbij nooit om jouw inloggegevens vragen. Wij hebben het liefst dat ons e-mailadres wordt toegevoegd aan jouw Google Analytics 4 account. Op die manier behoud jij altijd de controle over het account, maar kunnen wij wel meekijken en – indien gewenst – aanpassingen doorvoeren. Heb je nog geen Google Analytics 4? Volg dan de handleiding ‘Google Analytics 4 account aanmaken‘. Daarna kun je onderstaande stappen volgen om ons toegang te verlenen tot jouw Google Analytics 4 account.

Stap 1: naar beheerder instellingen

Log in op je Google account waarmee je beheerdersrechten (admin rechten) hebt voor Google Analytics 4. Ga naar analytics.google.com en klik linksonder het scherm op het tandwieltje met ‘Beheerder‘.

Stap 2: gebruikersbeheer

Nadat je gekozen hebt voor ‘Beheerder’ kom je in een overzicht met diverse opties verdeeld over 2 kolommen. De linker kolom is voor het beheer van het algehele Google Analytics account. De rechter kolom is voor de property. Mocht je binnen een account meerdere properties hebben voor meerdere domeinen, dan kun je ervoor kiezen om toegang tot een property te verlenen in plaats van het algehele account. Het voordeel van toegang op accountniveau is dat wij in één keer toegang hebben tot alle properties en bepaalde filters, zoals filters voor het uitsluiten van IP-adressen of spamfilters direct voor het hele account toe kunnen passen.

Onder ‘Gebruikersbeheer voor account‘ en ‘Gebruikersbeheer voor property’ kunnen rechten worden toegekend aan anderen.

Stap 3: rechten toekennen aan een nieuwe gebruiker

Nadat je op gebruikersbeheer voor account of property hebt geklikt kom je op het overzicht met alle gebruikers die toegang hebben tot het account of de property. In Google Analytics 4 is een gebruiker altijd een e-mailadres. Om een nieuwe gebruiker toegang te verlenen klik je rechtsboven op het ‘+’ symbool en kies je voor ‘Gebruiker toevoegen‘.

Vervolgens kom je op het scherm waar je een nieuwe gebruiker rechten kan toekennen. Vul hierbij het e-mailadres in van de nieuwe gebruiker. Onder het kopje ‘Rechten’ vind je 4 mogelijke rechten die je kan toekennen met de bijbehorende functies. Na de juiste rechten toegekend te hebben klik je rechtsboven op ‘Toevoegen’.

Wil je Pure toegang verlenen tot Google Analytics? Voeg dan ons e-mailadres werkplaats@pure-im.nl toe. In de meeste gevallen hebben wij voldoende aan rechten voor ‘Lezen en analyseren‘. Hierbij kunnen wij echter geen aanpassingen doen in het account. Wil je dat wij bepaalde aanpassingen, zoals filters en het instellen van doelen kunnen verrichten? Kies dan voor ‘Bewerken‘.

Stap 4: succes!

Na het toevoegen verschijnt de gebruiker met het betreffende e-mailadres en de toegekende rechten in het gebruikersoverzicht. Je bent nu klaar!

Gebruikers aanpassen

Mocht je rechten van gebruikers willen aanpassen of toegang willen ontzeggen, dan kan dit gemakkelijk op bovenstaande pagina. Klik simpelweg op het e-mailadres van de desbetreffende gebruiker en je kunt de rechten wijzigen of de gebruiker verwijderen.

Adverteer je via Google Ads en wil je jouw Google Analytics en Google Ads account aan elkaar koppelen? Volg dan de handleiding Google Ads koppelen aan Google Analytics 4. Heb je dit al gedaan en wil je meer leren over de mogelijkheden van Google Analytics 4? Bekijk dan snel de blogs die wij over dit onderwerp hebben geschreven! Vragen? Neem gerust contact met ons op.