Wanneer Pure de opzet en het beheer van een Google Ads account op zich neemt, dan voegen wij een account toe aan ons beheeraccount (MCC). Hiermee blijft het Google Ads account altijd volledig eigendom van de klant. Bovendien heeft de klant altijd inzicht in de prestaties van Google Ads. Pure kiest voor deze methode omdat wij transparantie zeer belangrijk vinden. Eveneens hoort een Google Ads account bij een bedrijf en moet het niet eigendom zijn en blijven van een extern bureau.

Heb je nog geen Google Ads account? Volg dan de handleiding ‘Google Ads account aanmaken‘. Vervolgens kun je Pure toegang gaan verlenen. Om een Google Ads account te koppelen aan ons MCC zijn enkele stappen nodig.

Stap 1: klant ID doorgeven

De eerste stap is het Google Ads klant ID (of Client ID bij Engelse taalinstellingen) doorgeven. Dit 10-cijferige nummer wordt rechts bovenin het scherm vertoond na inloggen bij Google Ads. Via het klant ID kan Pure een verzoek sturen om toegang te krijgen tot het Google Ads account.ads account toevoegen aan mcc stap 1

Het klant ID van Google Ads kan je doorgeven aan één van onze consultants via contact@pure-im.nl of telefonisch via 026 – 711 00 92.

Stap 2: toegangsverzoek Google Ads

Wanneer wij het klant ID ontvangen zullen wij vanuit ons MCC een aanvraag doen tot toegangsverlening. Dit houdt niets anders in dan dat wij mee kunnen kijken en handelingen kunnen uitvoeren. Toegang verlenen gaat door in het menu vanuit ‘Tools en instellingen‘ naar ‘Toegang tot accounts‘ te gaan.

ads account toevoegen aan mcc stap 2

Stap 3: toegang verlenen

Om Pure toe te staan jouw Google Ads account in te zien en/of te beheren dien je het verzoek te accepteren. Om dit te doen ga je vanuit ‘Toegang tot accounts‘ naar ‘Managers‘. Hierin zie je het ontvangen verzoek vanuit ons MCC. Klik hierbij op ‘Accepteren‘.

ads account toevoegen aan mcc stap 3

Nadat je het verzoek hebt geaccepteerd verschijnt er een pop-up ter bevestiging. Klik vervolgens op ‘Toegang verlenen‘.

ads account toevoegen aan mcc stap 4

Stap 4: klaar!

Je hebt Pure nu toegang gegeven tot jouw Google Ads account.