De meeste adverteerders kiezen voor Google Ads. Niet vreemd, gezien het bereik van Google. Toch biedt Microsoft Advertising ook kansen. Het aantal adverteerders (en daarmee de concurrentie) is lager en Microsoft Advertising is een prima platform om je doelgroep te bereiken. Een Microsoft Advertising account aanmaken kan gemakkelijk met behulp van onderstaande stappen. Voordat je kunt beginnen heb je een Microsoft account nodig. Heb je deze nog niet? Volg dan de handleiding ‘Microsoft account aanmaken‘. Gereed? Ga verder met de volgende stappen.

Stap 1: Microsoft Advertising account aanmaken

Ga naar https://ads.microsoft.com/ en klik rechtsboven op ‘Sign up now‘.

microsoft advertising account aanmaken stap 1

Vervolgens kom je op het scherm waar je kunt inloggen op je Microsoft account. Log hier in met het e-mailadres waarmee je jouw Microsoft Advertising account wil aanmaken. Klik vervolgens op ‘Next‘.

microsoft advertising account aanmaken stap 2

Bij het aanmaken van je account dien je alvast een aantal gegevens in te vullen. Onderaan kun je optioneel aanvinken of je de nieuwsbrief voor Microsoft Advertising wil ontvangen. Na het invullen van je gegevens klik je op ‘Create account‘.

microsoft advertising account aanmaken stap 3

Stap 2: overslaan campagne aanmaken

Je account is nu aangemaakt! Op het volgende scherm word je gevraagd om een eerste campagne op te zetten. Dit slaan we over door op ‘Skip campaign creation‘ te klikken.

microsoft advertising account aanmaken stap 4

Stap 3: bedrijfsgegevens aanvullen

Op het laatste scherm dien je de bedrijfs- en betaalgegevens in te vullen. Je kunt deze stap overslaan, maar wanneer je direct wil kunnen adverteren is het handig om dit meteen in te vullen. Na het invullen van de gegevens klik je op ‘Save‘.

microsoft advertising account aanmaken stap 5Je Microsoft Advertising account is nu gereed voor gebruik.

microsoft advertising account aanmaken stap 6


Gefeliciteerd, je kunt nu adverteren met Microsoft Advertising! Wil je Pure toegang verlenen tot het Microsoft Advertising account? Volg dan de handleiding ‘Pure toegang verlenen tot Microsoft Advertising‘.

Zelf ook aan de slag met zoekmachine adverteren? Onze consultants hebben een aantal handige blogs geschreven.