Om gebruik te kunnen maken van bepaalde Microsoft diensten heb je een Microsoft account nodig. Met dit account maak je gebruik van o.a. Windows, Xbox Live, Outlook en OneDrive. Het is echter niet per se nodig om gebruik te maken van een e-mailadres van Microsoft zelf. Je kan ook je eigen e-mailadres gebruiken, zoals een Gmail. Voor het maken van een Microsoft account volg je onderstaande stappen.

Stap 1: Microsoft account aanmaken

Een Microsoft account kan gemakkelijk aangemaakt worden via https://signup.live.com/signup/?lic=1. Hier kom je direct op het scherm om een account te maken met je eigen e-mailadres. In dit voorbeeld maken we gebruik van hallopure@gmail.com. Hierin doorlopen we 4 sub-stappen waar je verschillende gegevens invoert. Klik na elke stap op ‘Volgende’.

microsoft account aanmaken stap 1 microsoft account aanmaken stap 2
microsoft account aanmaken stap 3 microsoft account aanmaken stap 4

Stap 2: e-mailadres verifiëren

Na het aanmaken van je Microsoft account kom je op een scherm dat aangeeft dat je jouw e-mailadres moet bevestigen. Op het door jou aangegeven e-mailadres ontvang je van Microsoft een code waarmee je het e-mailadres kunt verifiëren.

microsoft account aanmaken stap 5

Kopieer de code en vul hem in. Wanneer je op ‘Volgende‘ klikt, kom je bij de allerlaatste stap waar je moet bevestigen dat je geen bot bent.

microsoft account aanmaken stap 6 microsoft account aanmaken stap 7

Gefeliciteerd, je Microsoft account is nu klaar voor gebruik! Wil je aan de slag met de verschillende Microsoft diensten? Bekijk de volgende handleidingen voor de opzet van verschillende accounts: