Adverteren met Google Ads? Een Google Ads account aanmaken vereist enkele stappen. Hieronder zullen wij toelichten welke stappen nodig zijn om de trotste eigenaar van een Google Ads account te worden. Om een Google Ads account aan te maken heb je een Google account nodig. Heb je deze nog niet? Volg dan de handleiding ‘Google account aanmaken‘. Klaar? Ga dan verder met de volgende stappen. Wil je liever de handleiding stap voor stap uitgelegd zien in een video? Onderaan de pagina kun je de video van ons YouTube kanaal vinden.

Stap 1: inloggen met je Google account

Via https://ads.google.com/home/ kom je op de informatiepagina van Google Ads terecht. Als je bent ingelogd op je Google account kan je simpelweg op ‘Nu starten‘ klikken om je Ads account op te zetten.

google ads account aanmaken stap 1

Hierna word je direct gevraagd om een nieuwe campagne op te zetten. Dit slaan we even over door op ‘Overschakelen naar expertmodus‘ te klikken.

google ads account aanmaken stap 2

In het daaropvolgende scherm kies je voor ‘Maak een account zonder campagne‘.

google ads account aanmaken stap 3

Als laatste word je gevraagd om een aantal gegevens te bevestigen: factureringsland, tijdzone en valuta.

google ads account aanmaken stap 4

Nu is je Google Ads account opgezet! Maar we zijn er nog niet. Ga je account verkennen en we doorlopen nog enkele stappen.

google ads account aanmaken stap 5

Stap 2: de modus aanpassen

Na het instellen van je account kom je in de slimme modus terecht. Hierin zijn de mogelijkheden voor adverteerders zeer beperkt. Daarom raden we aan om vanuit ‘Instellingen‘ te klikken op ‘Overschakelen naar expertmodus‘.

google ads account aanmaken stap 6

Stap 3: facturering & voorkeuren instellen

Na het overschakelen in de expertmodus zie je meer opties bovenin de navigatie. Van hieruit gaan gaan we de betaalgegevens invoeren en een aantal voorkeuren binnen het account aanpassen. Onder ‘Tools en Instellingen‘ klik je op ‘Facturering > Factureringsinstellingen‘. Hierin kom je op een pagina waar je je betaalgegevens- en methode kunt instellen.

google ads account aanmaken stap 7

Na het instellen van de betaalgegevens moeten er nog een aantal voorkeuren aangepast worden. Ga hiervoor onder ‘Tools en instellingen‘ naar ‘Instellen > Voorkeuren‘.

google ads account aanmaken stap 8

Mocht je een andere taal of tijdzone willen instellen voor het account, dan kan dat altijd op deze pagina. Het vak voor ‘Accountnaam‘ is nog leeg. Het is aan te raden deze in te vullen met je bedrijfsnaam. In het geval je met meerdere accounts werkt voor één bedrijf, dan kun je nog andere aanduidingen erin verwerken. Vul daarnaast ook nog de contactgegevens in. Als laatste stap veranderen we nog iets aan de campagneoptimalisaties. Deze staat automatisch op ‘Voorgestelde advertenties worden na zeven dagen automatisch toegepast op uw campagnes‘. Vink hierbij de andere optie ‘U bekijkt voorgestelde advertenties en past deze toe op uw campagnes‘ en sla vervolgens de voorkeuren op.

google ads account aanmaken stap 9


Gefeliciteerd, je kunt nu adverteren met Google Ads! Wil je je Google Ads account koppelen aan Google Analytics, of Pure toegang verlenen? Bekijk dan de volgende handleidingen:

Google Ads account aanmaken – Beginnen met Google Ads – Een Pure Handleiding

 

 

Zelf ook aan de slag met Google Ads? Onze consultants hebben een aantal handige blogs geschreven.