Wil je gebruik maken van Google diensten, zoals Analytics, Ads of Search Console? Dan heb je een Google account nodig. Wanneer je ook gebruik wil maken een Gmail, dan kun je hier een volwaardig Gmail account aanmaken. Hiermee heb je toegang tot alle diensten van Google.

Wil je liever geen Gmail account aanmaken? Met je eigen e-mailadres (dus niet van Google) kun je ook een Google account aanmaken. Dit heeft als voordeel dat één persoon duidelijk eigenaar/beheerder is van het account. Waar je ook voor kiest: deel je account nooit met andere mensen. Het is binnen de Google diensten gemakkelijk om anderen toegang te verlenen (en af te nemen). Pure zal daarom ook nooit om een inlog vragen, maar enkel om toegang tot je account.

Stap 1: het Google account aanmaken

Ga naar https://accounts.google.com/SignUpWithoutGmail?hl=nl en vul daar je gegevens in. Echte gegevens invullen zorgt ervoor dat je in het geval van nood nog zaken kunt herstellen met de Google helpdesk. Aan de hand van nepgegevens is je identiteit niet te controleren en loop je mogelijk tegen problemen aan.google account aanmaken stap 1

Stap 2: je account verifiëren

Heb je alles ingevuld? Klik op ‘Volgende‘ en je komt bij de volgende stap waar je je account moet verifiëren met een code. Hiervoor ontvang je op je aangegeven e-mailadres een mail van Google. Check hiervoor ook je spambox!

google account aanmaken stap 2

Kopieer de code en plak hem in het verificatieveld. Vervolgens klik je op ‘Controleren‘.

google account aanmaken stap 3

Stap 3: overige gegevens invullen

Na het verifiëren van je account vraagt Google om nog wat extra gegevens. Om je account extra te beveiligen kun je je telefoonnummer ook invoeren.

google account aanmaken stap 4

Stap 4: ga akkoord met de voorwaarden & voilà!

Wanneer je wederom op ‘Volgende‘ klikt, kom je bij de allerlaatste stap waar je wordt gevraagd om akkoord te gaan met de privacy- en servicevoorwaarden van Google.

google account aanmaken stap 5

Vink de verschillende opties aan en klik vervolgens op ‘Account maken‘. Nu ben je eigenaar van een Google account zonder een Gmail! Met dit e-mailadres kun je gebruik maken van de verschillende Google diensten.

google account aanmaken stap 6


Gefeliciteerd, je beschikt nu over een Google account! Wil je aan de slag met de verschillende Google diensten? Bekijk dan de volgende handleidingen voor de opzet van de verschillende accounts: