Om gebruik te maken van Google diensten, zoals Analytics, AdWords en de Webmaster Tools is een Google Account nodig. Een Gmail account is altijd een Google account. Deze kan je hier aanmaken. Met dit Gmail account kan je alle diensten van Google gebruiken/afnemen.

Google account aanmaken zonder Gmail

Je kunt ook met je eigen, niet-Google, e-mailadres een Google account maken. Dit heeft als voordeel dat één persoon duidelijk eigenaar/beheerder is van het account. Waar je ook voor kiest: deel je account nooit met andere mensen. Het is binnen de Google diensten gemakkelijk om anderen toegang te verlenen (en af te nemen). Pure zal daarom ook nooit om een inlog vragen, maar enkel om toegang tot je account.

Stap 1: het Google account aanmaken

Ga naar https://accounts.google.com/SignUpWithoutGmail?hl=nl en vul daar je gegevens in. Echte gegevens invullen zorgt ervoor dat je in het geval van nood nog zaken kunt herstellen met de Google helpdesk. Aan hand van nepgegevens is je identiteit niet te controleren en heb je een probleem.

Google account aanmaken

Stap 2: account aangemaakt

Alles ingevuld? Klik op “Volgende stap” en je komt op een pagina waarop dit bevestigd wordt. Het is daarna zaak om je e-mail te bevestigen. Ga naar je e-mailbox waarin zich een mail van Google bevindt.

Google account aangemaakt

Stap 3: Account verifiëren

In de mailbox van je account, in dit geval “voorbeeld@pure-im.nl” staat een mail van “account-verification-noreply@google.com”. Bovenaan staat een (unieke) link.

Google account verifieren

Stap 4: Succes!

Alles doorlopen? Dan ben je nu de eigenaar van een Google account zonder Gmail. Rechtsboven op je beeldscherm zal je nu ook zien dat je ingelogd bent op Google sites met je eigen e-mailadres. Je kunt nu Google diensten toevoegen aan dit e-mailadres.

Google account aangemaakt