Leuk dat je wil adverteren op Facebook! Om te starten dien je eerst een Facebook Bedrijfsmanager-account aan te maken (ook wel Facebook Business Manager account genoemd). Hiervoor dien je een Facebook-account te hebben. Wil je liever de handleiding stap voor stap uitgelegd zien in een video? Onderaan de pagina kun je de video van ons YouTube kanaal vinden.

Stap 1: surf naar business.facebook.com

Zorg dat je op Facebook bent ingelogd en surf naar https://business.facebook.com.

Stap 2: maak een account aan

Klik rechtsboven op ‘Account maken’.

facebook bedrijfsmanager account aanmaken stap 1

Stap 3: vul je gegevens in

Op het eerste scherm vul je je bedrijfsnaam en accountnaam in. Vul daarnaast je eigen naam in en het zakelijke e-mailadress dat je wilt koppelen aan de bedrijfsmanager. Klik daarna op ‘Volgende‘.

facebook bedrijfsmanager account aanmaken stap 2

Op het volgende scherm vul je de bedrijfsgegevens in. Als je de bedrijfsmanager wil gebruiken voor adverteren, dan selecteer je onder het kopje ‘Zakelijk gebruik’ de optie ‘Eigen goederen of services promoten‘ aan. Wanneer je alles ingevuld hebt klik je op ‘Verder‘.

facebook bedrijfsmanager account aanmaken stap 3

Stap 4: e-mailadres bevestigen

Je bedrijfsmanager account is nu aangemaakt, maar het e-mailadres moet nog wel bevestigd worden. De bevestigingsmail ontvang je op het aangegeven zakelijke e-mailadres uit stap 3.

facebook bedrijfsmanager account aanmaken stap 4

In de e-mail klik je simpelweg op ‘Nu bevestigen‘.

facebook bedrijfsmanager account aanmaken stap 5


Gefeliciteerd, je hebt nu een Facebook Bedrijfsmanager-account! Wil je aan de slag met adverteren op Facebook, of Pure toegang verlenen tot jouw Bedrijfsmanager? Neem een kijkje bij de volgende handleidingen:

Hoe begin je met adverteren op Facebook? – Pure Facebook handleiding