Leuk dat je wil adverteren op Facebook! Om te starten dien je eerst een Facebook Bedrijfsmanager-account aan te maken (ook wel Facebook Business Manager account genoemd). Hiervoor dien je een Facebook-account te hebben. Wil je liever de handleiding stap voor stap uitgelegd zien in een video? Onderaan de pagina kun je de video van ons YouTube kanaal vinden.

Stap 1: surf naar business.facebook.com

Zorg dat je op Facebook bent ingelogd en surf naar https://business.facebook.com.

Stap 2: maak een account aan

Klik rechtsboven op ‘Account maken’.

facebook bedrijfsmanager account aanmaken stap 1

Stap 3: vul je gegevens in

Op het eerste scherm klik je op de knop ‘nieuw account maken’. Vul vervolgens je gegevens in. Klik daarna op ‘Registreren‘.

Stap 4: bevestigingscode

Op het volgende scherm dien je je emailadres of telefoonnummer te bevestigen. Indien je het account hebt aangemaakt met een e-mailadres krijg je een code via de mail. Mocht je gebruik hebben gemaakt van je telefoonnummer dan krijg je een sms-bericht met de bevestigingscode.

Stap 5: e-mailadres bevestigen

Je bedrijfsmanager account is nu aangemaakt, maar het e-mailadres moet nog wel bevestigd worden. De bevestigingsmail ontvang je op het aangegeven e-mailadres uit stap 3.

In de e-mail klik je simpelweg op ‘je account bevestigen‘. Het kan zijn dat je in de volgende stap nog een keer een bevestigingscode moet invoeren. Deze vind je ook in de mail terug.


Gefeliciteerd, je hebt nu een Facebook Bedrijfsmanager-account! Wil je aan de slag met adverteren op Facebook, of Pure toegang verlenen tot jouw Bedrijfsmanager? Neem een kijkje bij de volgende handleidingen:

Hoe begin je met adverteren op Facebook? – Pure Facebook handleiding