Adverteren op Facebook gaat tegenwoordig via de Facebook Bedrijfsmanager. Om deze aan te maken volg je de handleiding ‘Facebook Bedrijfsmanager-account aanmaken‘. Heb je nog geen Advertentieaccount? Volg dan de handleiding ‘Nieuw advertentieaccount aanmaken‘. Wanneer je al over een bestaand advertentieaccount beschikt, dan kun je deze koppelen aan je Bedrijfsmanager. Volg daarvoor onderstaande stappen.

Stap 1: log in op business.facebook.com

Log in op https://business.facebook.com.

Stap 2: ga naar Bedrijfsinstellingen

Op de overzichtspagina van je bedrijfsmanager klik je linksonder op ‘Instellingen‘. Klik vervolgens op ‘meer bedrijfsinstellingen’.

       

Stap 3: advertentieaccount koppelen

Kies vervolgens in het menu aan de linkerkant voor ‘Advertentieaccounts’ en klik op ‘Toevoegen’. Kies daarna voor de bovenste optie ‘Een advertentieaccount toevoegen‘.

Stap 4: advertentieaccount ID achterhalen

Om het ID van het oude advertentieaccount te achterhalen surf je in een nieuw tabblad naar https://www.facebook.com/ads/manage/. Het advertentie-ID vind je onder ‘ID’.

facebook advertentieaccount koppelen stap 3

Stap 5: voer ID in

Ga terug naar de tab met de Business Manager en plak het ID achter ‘Advertentieaccount-ID‘. Klik tot slot op ‘Advertentieaccount toevoegen‘.

facebook advertentieaccount koppelen stap 4


Gefeliciteerd, je hebt nu een Facebook Advertentieaccount gekoppeld aan je Bedrijfsmanager! Wil je Pure toegang verlenen voor het beheer van het Advertentieaccount? Volg dan de handleiding ‘Pure toegang verlenen tot Facebook Bedrijfsmanager‘.