Wil je gaan adverteren op Facebook en/of Instagram? Dan heb je een Facebook Advertentieaccount nodig. Om hiermee aan de slag te gaan heb je allereerst een Facebook Bedrijfsmanager nodig. Heb je deze nog niet? Volg dan de handleiding ‘Facebook Bedrijfsmanager-account aanmaken‘. Is deze gereed? Dan kun je verder met onderstaande stappen voor het aanmaken van een nieuw Advertentieaccount.

Stap 1: log in op business.facebook.com

Log in op https://business.facebook.com.

Stap 2: ga naar Bedrijfsinstellingen

Op de overzichtspagina van je bedrijfsmanager klik je linksonder op ‘Instellingen‘.

Klik vervolgens op ‘meer bedrijfsinstellingen’.

Stap 3: advertentieaccount aanmaken

Links in het menu onder het kopje ‘Accounts’ klik je op ‘Advertentieaccounts‘. Daarna klik je op ‘Toevoegen‘ en kies je voor ‘Nieuw advertentieaccount aanmaken‘.

In het eerste scherm kies je een naam voor je advertentieaccount. Stel de juiste tijdzone en munteenheid in en klik op ‘Volgende‘.

In het volgende scherm kies je het bedrijfsmanager account waaraan je het advertentieaccount wil koppelen. Klik daarna op ‘Maken‘.

facebook advertentieaccount aanmaken stap 4

Vervolgens selecteer je de persoon (of personen) die je wil toevoegen aan het advertentieaccount. Wanneer je meerdere personen toegang gegeven hebt tot je bedrijfsmanager, dan krijg je deze ook te zien in de lijst. Geef de persoon beheerderstoegang voor volledig beheer van het advertentieaccount. Klik vervolgens op ‘Toewijzen‘.

facebook advertentieaccount aanmaken stap 5

Je advertentieaccount is nu aangemaakt! Je dient nog wel een betalingsmethode toe te voegen voordat je kunt adverteren.

facebook advertentieaccount aanmaken stap 6

Stap 4: betalingsmethode toevoegen

Links in het menu klik je op ‘Betalingsmethoden‘. Daarna selecteer je de button ‘Betalingsmethode toevoegen‘.

In het volgende scherm kies je de betalingsmethode die jouw voorkeur heeft. Facebook biedt hierbij de mogelijkheid voor het koppelen van een betaalkaart of creditcard en internetbankieren. Selecteer de betaalmethode en vul de benodigde gegevens in. Klik vervolgens op ‘Doorgaan‘.


Gefeliciteerd, je hebt nu een Facebook Advertentieaccount! Je kunt nu aan de slag met adverteren op Facebook en Instagram. Wil je Pure toegang verlenen voor het beheer van het Advertentieaccount? Volg dan de handleiding ‘Pure toegang verlenen tot Facebook Bedrijfsmanager‘.

Zelf ook aan de slag met adverteren op social media? Onze consultants hebben een aantal handige blogs geschreven.