Wanneer Pure de opzet en het beheer van een AdWords account op zich neemt, dan voegen wij een nieuw of bestaand account toe aan ons beheeraccount (MCC). Dit heeft drie voorname voordelen:

  1. Het AdWords account blijft altijd volledig eigendom van de klant
  2. De klant heeft altijd inzicht in de AdWords prestaties
  3. Pure kan normaal werken in het account zonder de inlog van de klant nodig te hebben

Pure kiest voor deze methode omdat wij transparantie zeer belangrijk vinden. Eveneens hoort een AdWords account bij een bedrijf en moet het niet eigendom zijn en blijven van een extern bureau. Om een AdWords account te koppelen aan ons MCC zijn drie simpele stappen nodig.

Stap 1: Klant ID doorgeven

Stap 1 AdWords klant ID

De eerste stap is het AdWords klant ID (of Client ID bij Engelse taalinstellingen) doorgeven. Dit 10cijferige nummer wordt rechts bovenin het scherm vertoond na inloggen bij AdWords. Via het klant ID kan Pure een verzoek sturen om toegang te krijgen tot het AdWords account.

Het klant ID van AdWords kan je doorgegeven aan één van onze consultants, via contact@pure-im.nl of telefonisch via 026 – 711 00 92.

Stap 2: Toegangsverzoek AdWords

Wanneer wij het klant ID ontvangen zullen wij vanuit ons MCC een aanvraag doen tot toegangsverlening. Dit houdt niets anders in dan dat wij mee kunnen kijken en handelingen kunnen uitvoeren. Toegang verlenen gaat door eerst op het tandwiel te klikken rechts bovenin het scherm, naast het klant ID. Vervolgens kies je voor “Accountinstellingen”. Op de pagina die volgt staan vier opties aan de linkerkant. De bovenste optie “Toegang tot accounts” is nu nodig. Daarop klikken geeft onderstaand overzicht:
AdWords MCC toegang verlenen

Stap 3: Toegang verlenen

Om Pure toe te staan jouw AdWords account in te zien en/of te beheren dien je het verzoek te accepteren. Dit kan door op de knop “Verzoek accepteren” te klikken bij het verzoek van klantenbeheerder Pure AdWords MCC. Een pop-up volgt, waarin gekozen kan worden voor “OK”.
Accepteren MCC verzoek AdWords

Stap 4: Klaar!

Je hebt Pure nu toegang gegeven tot jouw AdWords account.