Een Google AdWords account aanmaken vereist enkele stappen. Hieronder zullen wij toelichten welke stappen nodig zijn om de trotste eigenaar van een Google AdWords account te worden.

Stap 1: inloggen met je Google account

Een Google AdWords account aanmaken kan enkel wanneer je een Google account bezit. Vervolgens kan je een AdWords account toevoegen aan je Google account. Dat gaat via https://adwords.google.com/um/Welcome/Home. Het e-mailadres is daar al ingevuld en je hoeft dit enkel nog maar aan te vullen met de website waarvoor AdWords ingezet moet worden.

adwords account aanmaken

Stap 2: eerste campagne

Ondanks dat je wellicht Pure het AdWords beheer wilt laten doen, moet er eerst een campagne aangemaakt worden. Het maakt daarom in principe niet uit wat je invult. Echter, omdat we geen slechte voorbeelden willen geven, hier een aantal tips:

  • De advertenties komen meteen live. Zet daarom het dagbudget op zo laag mogelijk
  • Kies Nederland als regio (of een kleiner geografisch gebied)
  • Kies voor enkel het zoeknetwerk óf het displaynetwerk. Campagnes waarin beide gekozen worden zijn nooit optimaal
  • Er worden meteen veel zoekwoorden toegevoegd. Haal weg wat niet relevant is.

Eerste AdWords campagne aanmaken

Stap 3: facturering

Hier geef je jouw adresgegevens en betaalvoorkeur op. In het verleden kon er gekozen worden voor pre-paid adverteren, maar nu is er geen andere optie dan achteraf betalen met creditcard of een machtiging voor doorlopende betaling aan Google.

facturatie gegevens

Stap 4: bevestigen

De laatste stap is een screenshot niet waard. Het is simpelweg een overzicht van de door jou ingevoerde gegevens en acceptatie van de algemene voorwaarden.

Stap 5: voltooid

campagne pauzeren

Akkoord met de algemene voorwaarden? Dan ben je klaar. Google geeft aan dat het ongeveer een dag duurt voordat de advertentie goedgekeurd is. In de praktijk blijkt dit vele malen snellen (soms nog geen uur). Klik daarom dus meteen op de – inmiddels bekende – blauwe knop om verder te gaan en je komt in je AdWords account. Pauzeer de campagne onmiddellijk, tenzij je meteen geld wilt uitgeven aan de door jou aangemaakte campagne.

Zelf beginnen met Google AdWords?

Wij hebben al veel blogs geschreven over hoe je AdWords kunt inzetten en waar op te letten. Goed startpunt is echter wellicht het blog over de eerste stappen bij inzetten van AdWords. Mocht je nu Pure toegang willen geven tot jouw account, lees dan hier hoe je dat kan doen.