Onze nieuwsgierigheid naar online gedrag bracht ons bij biometrisch en neurologisch onderzoek. Zou het niet gaaf zijn als we zelf kunnen onderzoeken hoe mensen écht reageren op een website? Wat voor emoties worden opgeroepen tijdens een klantreis? Hoeveel waardevolle invalshoeken zal dat wel niet opleveren om een website te verbeteren voor een betere gebruikerservaring?

Vind pijnpunten en verbeter je site met het Pure Lab.

Een eigen onderzoeksruimte

In een speciaal ingerichte ruimte hebben wij het Pure Lab gehuisvest. In dit usability lab kunnen we heel gericht de ervaring en beleving van bezoekers op een website meten. De onderzoeken vinden plaats in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte waarin deelnemers zich zoveel mogelijk op hun gemak voelen.

Onze ruimte is zo ingedeeld dat naast een onderzoeksruimte er ook ruimte is voor overleg en meekijksessies tijdens het onderzoek zelf. Met een live dashboard kan de klant alle data ook ter plekke inzien. Hierdoor kunnen onze consultants direct inzichten verschaffen en eventueel bijsturen waar nodig. Benieuwd hoe dit precies werkt? Vraag dan nu nog een live demo aan.

Van deelnemer tot onderzoek

Het usability lab is volledig in ons eigen beheer. Vandaar dat wij ervoor kiezen om ook het regelen en ontvangen van deelnemers op ons te nemen. Van deelnemer tot gerapporteerd onderzoek, volledig ontzorgd.

Methoden

Door het combineren van verschillende onderzoekstechnieken zoals eye-tracking, emotie-tracking, EEG en GSR-huidmetingen is het mogelijk om het gedrag van de gebruiker te analyseren en te verklaren.

Eye-tracking

Eye-tracking maakt het mogelijk om te bepalen waar, wanneer en hoelang iemand naar iets kijkt. Op deze manier is in kaart te brengen welke boodschappen de bezoeker of potentiële klant ziet of negeert. Onze apparatuur registreert oogbewegingen en fixaties en bepaalt vervolgens hoe sterk de fixatie op bekeken punten is.

GSR

GSR (Galvanic Skin Response of Galvanische huidreactie) is een biometrische onderzoeksmethode die door middel van het meten van de transpiratie de reactie op stimuli meet. Op deze manier is het mogelijk om de intensiteit van emoties weer te geven. De GSR werkt door middel van twee sensoren die verbonden zijn aan twee vingers.

EEG

EEG (Elektro-encefalografie) is een onderzoeksmethode die door middel van het meten van de elektrische activiteit in de hersenen emoties en gedrag doormeet. Op deze manier is het mogelijk om achter de gedachte van een persoon te kruipen. De EEG-apparatuur wordt verbonden via een comfortabele headset.

Emotie Analyse

Door middel van Facial Recognition is het mogelijk om de uitdrukking van de bezoeker of potentiële klant in kaart te brengen tijdens blootstelling aan stimuli. De software registreert alle veranderingen in de uitdrukking en meet, op een schaal van 0 tot 100, welke emotie op dat moment het meest naar voren komt.

Pure Lab demodagen

Regelmatig geven wij demonstraties in ons Pure Lab. Tijdens deze demo zullen we toelichten hoe de methoden werken, wat de achterliggende gedachte is én laten we een live experiment zien.

Datum Tijd Beschikbaarheid
10:00 tot 12:00

Momenteel zijn er door het Covid virus geen demo’s. Wil je aanwezig zijn bij een toekomstige demo, dan kan je dit aangeven via eddie@pure-im.nl.

Download digitale brochure

Wil je meer informatie over het Lab en onze digitale brochure over het Pure Lab ontvangen? Laat onderstaand je gegevens achter en je ontvangt een e-mail met daarin de link naar de digitale brochure.

Naam*

Bedrijf

E-mail*

Wil je meer weten over het Pure Lab?

Neem contact op voor meer informatie of voor een vrijblijvende demo in ons lab te Arnhem.