Wist je dat e-mail al sinds 1971 bestaat? Nog steeds is het een van de meest gebruikte communicatiemiddelen. E-mail marketing is op dit moment nog steeds erg effectief, mits het op een goede manier wordt ingezet. Het grote voordeel is dat het ontzettend veel mogelijkheden biedt en extreem dynamisch is. Het is een kanaal waarmee je je doelgroep direct en op een erg persoonlijke manier kunt benaderen. Daarnaast is het voor een groot deel te automatiseren en kun je dezelfde persoon meer dan eens targeten om zo het maximale effect te behalen.

Waarom e-mail marketing?

Met e-mail marketing kun je uit je huidige klantendatabase relatief snel en eenvoudig meer omzet halen. Dit is echter slechts het begin. E-mail marketing is namelijk ook uitermate geschikt om nieuwe klanten te werven en voor een lange tijd te binden.

In samenwerking met Pure wordt in een langlopend en intensief e-mail marketing traject gezorgd voor een kwalitatieve en constante e-mail-flow. Daarnaast wordt er gebouwd aan het vergaren van meer kwalitatieve e-mailadressen en data. Er wordt aangestuurd op vooraf bepaalde KPI’s en waar nodig wordt er constant naar de juiste richting bijgestuurd.

De voordelen van e-mail marketing:

  • Personalisatie tot in de puntjes
  • Veel automatiseringsmogelijkheden
  • Kosteneffectief in te zetten marketingkanaal
  • Direct én lange termijn resultaat
  • Je betaalt per verzonden e-mail

Copernica partner

Wij zijn trotse partner van Copernica. Zij bieden uitgebreide oplossingen voor het versturen en beheren van het e-mail marketing kanaal. Copernica biedt geavanceerde technologieën waarmee databases worden beheerd, e-mails worden gepersonaliseerd, automatiseringen worden opgezet en segmenten worden aangemaakt. Daarnaast biedt het pakket gebruiksvriendelijke functionaliteiten waarmee eenvoudig nieuwsbrieven kunnen worden verzonden.

Pure kan de inrichting en het beheer van Copernica volledig uit handen nemen. Denk hierbij aan het opmaken van e-mail templates, inrichten van databases, uitdenken van een strategie, opzetten van een e-mail marketing kalender en inrichten van automatische e-mails.

Onze werkwijze

Kennismaken

Om te beginnen willen we graag jou, je collega’s en je bedrijf leren kennen. Wij zijn namelijk van mening dat je pas goede marketing kunt bedrijven wanneer je begrijpt waar je het voor doet. Natuurlijk maak jij ook gelijk kennis met de mensen met wie je gaat werken, want het is wel zo fijn om te weten wie achter de knoppen zit.

Koppeltjes vormen

Wij werken graag in koppeltjes aan projecten, waarbij beide consultants vanuit de inhoud zullen werken aan succes. Eén van onze consultants zal overigens je primaire aanspreekpunt zijn, dat is wel zo handig voor het overzicht. Het voordeel van deze werkwijze is dat er twee paar ogen naar jouw campagnes kijken en twee keer hersencapaciteit zal kraken voor het optimale resultaat. En mocht iemand op vakantie gaan, dan kan de ander het geruisloos overnemen.

Opzetten van een solide fundering

Bij het opzetten van een e-mail marketing strategie zorgen we er ten eerste voor dat er een solide fundering staat die voldoet aan alle strenge eisen op het gebied van techniek, inhoud en design. We brengen de beschikbare data in kaart en maken vervolgens een plan hoe we deze data het beste in kunnen zetten. Er worden o.a. segmenten gemaakt, personalisaties bedacht en geautomatiseerde lifecycle triggers ingezet.

Constante optimalisatie

In een constant doorlopend optimalisatietraject zetten we de meest effectieve tools uit onze gereedschapskist in, om zo te werken naar de beste resultaten. Daarbij maken we gebruik van een contentkalender voor 12 maanden. In samenwerking met de klant zetten we gave en vooral effectieve e-mail campagnes op.

Communicatie en rapportage

Wij vinden het belangrijk dat jij ook begrijpt wat we doen en wat het effect is van de campagnes. Daarom communiceren we frequent, sturen we elke maand een rapportage met de belangrijkste cijfers én komen we regelmatig op bezoek om de voortgang te bespreken.

Waarom kiezen voor Pure?

8 redenen om voor Pure Internet Marketing te kiezen.

Omdat een persoonlijke klik erg belangrijk is, geven we je deze acht redenen om voor Pure te kiezen.

Reden 1: Vakmanschap

Reden 1: Vakmanschap

Bij Pure zien we internet marketing als een ambacht. Een vak waar met oog voor detail en aandacht voor de klant gewerkt wordt aan kwaliteit.

Reden 2: Trots

Reden 2: Trots

Wij hebben een belangrijk doel: trots zijn op hetgeen we samen hebben bereikt. Oh, we leggen de lat overigens behoorlijk hoog.

Reden 3: Normaal doen

Reden 3: Normaal doen

Bij Pure tref je geen arrogantie of holle woorden. Wij komen uit het land van mouwen opstropen en “doe maar gewoon”.

Reden 4: Liefde

Reden 4: Liefde

Bij ons tref je pure liefde voor het online marketing vak. Ook na kantooruren zijn wij bezig met ons vakgebied, gewoon omdat we het tof vinden.

Reden 5: Doelgericht

Reden 5: Doelgericht

Wij werken enkel doelgericht: online marketing is pas écht succesvol wanneer je stuurt op meetbare doelen.

Reden 6: Exceptioneel

Reden 6: Exceptioneel

We leggen voor onszelf en onze klanten de lat hoog en hebben een hekel aan middelmatigheid.

Reden 7: Ervaring

Reden 7: Ervaring

Onze mensen lopen al heel wat jaren mee en hebben gewerkt aan grote, hele grote maar ook kleine websites.

Reden 8: Transparant

Reden 8: Transparant

De naam Pure is niet voor niets gekozen: open en eerlijk communiceren is essentieel voor ons. We draaien daarbij niet om de hete brij heen.

Wil je meer weten over e-mail marketing voor jouw bedrijf?

Neem vrijblijvend contact op voor een kennismaking. Pure denkt graag mee over de meest geschikte inzet van e-mail marketing binnen jouw bedrijf.