Adverteren op andere websites en enkel betalen wanneer het een verkoop of lead heeft opgeleverd. Klinkt dat goed? Dan is affiliate marketing wellicht een interessant kanaal om jouw doelstellingen te behalen. Via een goede affiliate marketingcampagne kun je je bestaande bereik vergroten en op een rendabele manier je omzet vergroten.

Waarom affiliate marketing?

De kracht van affiliate marketing ligt bij het performancekarakter van dit kanaal. Wil je enkel betalen voor een lead of een verkoop, dan is affiliate marketing een goede optie. Wees je echter wel bewust van het feit dat dit niet voor elk bedrijf interessant is. Factoren als concurrentie, aanwezigheid van geschikte publishers en commissiestructuren zijn belangrijke variabelen voor succes. Maar wees gerust, dat zijn allemaal zaken waar wij je bij ondersteunen.

De voordelen van affiliate marketing:

  • Enkel betalen voor een conversie of doel
  • Doelgerichte campagnes
  • Kan een erg groot bereik opleveren
  • Direct samenwerken met publishers

Onze werkwijze

Kennismaken

Om te beginnen willen we graag jou, je collega’s en je bedrijf leren kennen. Wij zijn namelijk van mening dat je pas goede marketing kunt bedrijven wanneer je begrijpt waar je het voor doet. Natuurlijk maak jij ook gelijk kennis met de mensen met wie je gaat werken, want het is wel zo fijn om te weten wie achter de knoppen zit.

Koppeltjes vormen

Wij werken graag in koppeltjes aan projecten, waarbij beide consultants vanuit de inhoud zullen werken aan succes. Eén van onze consultants zal overigens je primaire aanspreekpunt zijn, dat is wel zo handig voor het overzicht. Het voordeel van deze werkwijze is dat er twee paar ogen naar jouw campagnes kijken en twee keer hersencapaciteit zal kraken voor het optimale resultaat. En mocht iemand op vakantie gaan, dan kan de ander het geruisloos overnemen.

Koers bepalen

Om de juiste kant op te sturen moeten we weten wat de doelstelling is. Dit is dan ook een van de eerste vragen die we je zullen stellen. In deze fase willen we ook graag samen tot een geschikte commissiestructuur komen en schetsen we de grove voorwaarden voor samenwerkingen met publishers.

Netwerkselectie en randvoorwaarden

Nu is het zaak om te bepalen welke affiliate netwerken het meest geschikt zijn. Deze selectie doen we op basis van de factoren die belangrijk zijn voor jouw doelstelling. Ook de onderhandelingen over voorwaarden kunnen we van je overnemen, uiteraard in samenspraak en afstemming. Tevens gaan we de randvoorwaarden opstellen waaraan publishers moeten voldoen, deze gaan ervoor zorgen welke samenwerkingen we wel en niet aangaan.

Maandelijkse optimalisaties

Op basis van de beschikbare data volgen analyses en optimaliseren we de campagnes. Welke publishers doen het goed en welke minder? Hieruit volgen acties om te zorgen dat de bestaande campagnes beter gaan presteren. Ook gaan we op zoek naar nieuwe interessante samenwerkingen om het bereik nog verder te vergroten.

Communicatie en rapportage

Wij vinden het belangrijk dat jij ook begrijpt wat we doen en wat het effect is van de campagnes. Daarom communiceren we frequent, sturen we elke maand een rapportage met de belangrijkste cijfers én komen we regelmatig op bezoek om de voortgang te bespreken.

Waarom kiezen voor Pure?

8 redenen om voor Pure Internet Marketing te kiezen.

Omdat een persoonlijke klik erg belangrijk is, geven we je deze acht redenen om voor Pure te kiezen.

Reden 1: Vakmanschap

Reden 1: Vakmanschap

Bij Pure zien we internet marketing als een ambacht. Een vak waar met oog voor detail en aandacht voor de klant gewerkt wordt aan kwaliteit.

Reden 2: Trots

Reden 2: Trots

Wij hebben een belangrijk doel: trots zijn op hetgeen we samen hebben bereikt. Oh, we leggen de lat overigens behoorlijk hoog.

Reden 3: Normaal doen

Reden 3: Normaal doen

Bij Pure tref je geen arrogantie of holle woorden. Wij komen uit het land van mouwen opstropen en “doe maar gewoon”.

Reden 4: Liefde

Reden 4: Liefde

Bij ons tref je pure liefde voor het online marketing vak. Ook na kantooruren zijn wij bezig met ons vakgebied, gewoon omdat we het tof vinden.

Reden 5: Doelgericht

Reden 5: Doelgericht

Wij werken enkel doelgericht: online marketing is pas écht succesvol wanneer je stuurt op meetbare doelen.

Reden 6: Exceptioneel

Reden 6: Exceptioneel

We leggen voor onszelf en onze klanten de lat hoog en hebben een hekel aan middelmatigheid.

Reden 7: Ervaring

Reden 7: Ervaring

Onze mensen lopen al heel wat jaren mee en hebben gewerkt aan grote, hele grote maar ook kleine websites.

Reden 8: Transparant

Reden 8: Transparant

De naam Pure is niet voor niets gekozen: open en eerlijk communiceren is essentieel voor ons. We draaien daarbij niet om de hete brij heen.

Wil je meer weten over affiliate marketing voor jouw bedrijf?

Neem vrijblijvend contact op voor een kennismaking. Pure denkt graag mee over de meest geschikte inzet van affiliate marketing binnen jouw bedrijf.