Wie is Mountain Network?

Mountain Network is al ruim 30 jaar één van de grootste klim- en bergsportorganisaties in Nederland. Met vijf klimcentra door heel Nederland, activiteiten in de Ardennen en expedities over de hele wereld biedt Mountain Network onvergetelijke klimervaringen op alle niveau’s.

De uitdaging

Mountain Network maakt de klimsport toegankelijk voor iedereen. De mogelijkheden variëren van klimmen of boulderen in één van de MN klimhallen tot deelname aan een expeditie naar de top van de zeer uitdagende Denali. In 2014 voerde Mountain Network een redesign door waarbij de gehele site werd verbeterd en migreerde naar een andere domeinnaam. De grote uitdaging was naast het benutten van nieuwe kansen het behouden van reeds opgebouwde posities in zoekmachines. Sinds 2016 pakt Pure ook het Google Ads beheer op.

Samen met Mountain Network werkt Pure aan de online zichtbaarheid en zorgen we dat meer mensen een onvergetelijke klimervaring opdoen.

Onze aanpak?

Toen Mountain Network de website ging vernieuwen, verzamelden ze meerdere professionals om zich heen. Pure werd ingezet voor de online marketing en vervolgens zijn we gestart met fase 1 van de zoekmachine optimalisatie: het neerzetten van een optimale basis en begeleiden van de verhuizing van de .eu naar .nl domeinnaam. Daarnaast lag de focus op het doormeten van alle online acties, zodat er een volledig beeld ontstond in Analytics, met alle doelen.

Sinds 2016 beheren en optimaliseren wij ook het Google Ads account van Mountain Network. Initieel hebben we een inschatting gemaakt van de mogelijkheden van het account om dit vervolgens te bewerkstelligen. We hebben een nieuw zoekwoordenonderzoek uitgevoerd, de volledige accountstructuur veranderd en alle advertentieteksten herschreven.

Resultaten

+49%
stijging kwaliteitsscore Ads
+193%
meer relevante Ads bezoekers
-255%
afname van Ads kosten

De grootste kracht van Pure – naast de inhoudelijke kennis – vind ik de gedreven en pro-actieve houding.

Pieter Grosfeld
Manager bergsport Mountain Network / projectmanager online

“In 2015 hebben we Mountain Network als bedrijf en merk opnieuw gepositioneerd. Daar hoorde een nieuwe website bij. Spannend, want we wilden onze hoge posities in Google bewaken en versterken. We hebben de website ontwikkeld met een team sterke specialisten. Ralph en Eddie van Pure waren daarbij de specialisten (lees: vakidioten) op het gebied van online marketing. Ze hebben het migratietraject goed begeleid. Beslissingen rondom domeinen, structurering van data en meetbaar maken van conversies hebben we voor een groot deel genomen op basis van het advies van Pure. En met resultaat, want na de migratie heeft onze website vrijwel geen bezoekersdaling gekend en de meeste van onze posities zijn sindsdien versterkt.

Pure beheert nu ook onze Ads accounts, waardoor onze kosten drastisch gedaald zijn en het effect gestegen. De grootste kracht van Pure – naast de inhoudelijke kennis – vind ik de gedreven en pro-actieve houding. Ze nemen regelmatig initiatief voor tussentijdse evaluaties en hebben tijdens deze gesprekken alle tijd en geduld voor vragen. Als er iets speelt en ik neem contact op, dan krijg ik altijd een goede en opbouwende reactie. Ik zou Pure aan iedereen aanbevelen!”