Wie is Van Bruggen Adviesgroep?

Van Bruggen Adviesgroep is sinds 1972 een onafhankelijke financieel dienstverlener. Bij Van Bruggen Adviesgroep kun je advies krijgen over hypotheek, verzekeringen, pensioen of andere financiële vragen. De franchiseorganisatie heeft verspreid in Nederland meer dan 70 kantoren. Al dit advies is 100% onafhankelijk, Van Bruggen Adviesgroep werkt samen met bijna alle geldverstrekkers en verzekeraars.

De uitdaging

Toen de samenwerking begon in 2019 was de uitdaging bij Van Bruggen Adviesgroep het verbeteren van de online zichtbaarheid. Inzicht in data was er weinig aangezien er op dat moment niet veel doorgemeten werd op de site. Meer leads uit online, dat is de doelstelling sinds het begin van de samenwerking.

In 2021 kwam er een extra uitdaging met het wegvallen van een collega. Dit betekende een intensievere samenwerking waarbij de uitdaging was om dezelfde hoeveelheid marketing te blijven doen met branding campagnes binnen SEA en social ads, e-mail marketing en conversie optimalisatie.

Onze Aanpak

De samenwerking tussen Van Bruggen Adviesgroep en Pure Internet Marketing begon bij het neerzetten van een sterke fundering. Voor SEA betekende dit een gehele nieuwe structuur in het Google Ads account waarbij de focus lag op het verlagen van de kosten per lead.

Bij de solide fundering behoort ook data & analytics. Hier hebben we een plan uitgewerkt welke gebeurtenissen doorgemeten zouden moeten worden op de site zodat we op basis van data de marketingbudgetten kunnen alloceren. Daarnaast hoort bij een solide fundering het uitwerken van een uitgebreid SEO plan op basis van een zoekwoorden onderzoek.

SEA

Tijdens de overname van het Google Ads account is er in samenwerking met Van Bruggen Adviesgroep een nieuwe structuur bepaald voor het Google Ads account. Deze nieuwe structuur heeft gezorgd voor een sterke stijging in het aantal conversies en een daling in de kosten per lead. Vanuit deze basis zijn we ook continu verder gaan het testen met diverse campagnetypes, ad copy’s, (portfolio)biedstrategieën en het optimaliseren van de landingspagina’s om zo de performance te verbeteren. Momenteel zijn we o.a. bezig met het verkrijgen van de offline data in Google Ads waardoor de performance nog sterker verbeterd kan worden. Door de prettige samenwerking worden de adviezen snel en zorgvuldig opgepakt waardoor Van Bruggen Adviesgroep tijdig kan acteren op ontwikkelingen in de markt en hierdoor een sterke positie in de markt heeft weten te veroveren.

SEO

In het begin van de samenwerking hebben we een uitgebreid zoekwoorden onderzoek voor Van Bruggen gedaan. Het onderzoeken van interessante zoekwoorden en het vervolgens uitwerken in adviezen voor pagina’s zorgde voor een goede basis.

Deze basis was het perfecte startpunt voor het uitbouwen van de online zichtbaarheid. Gedurende de samenwerking heeft Van Bruggen door alle content adviezen op te volgen een grote groei in online zichtbaarheid behaald. Het belangrijkste hierbij was het continu blijven optimaliseren van pagina’s. Hierdoor werden pagina’s regelmatig voorzien van nieuwe content of werd content aangepast.

Een intensievere samenwerking

Toen eind 2021 een contactpersoon van Van Bruggen Adviesgroep weg ging kwam er een extra uitdaging aan de kant van Van Bruggen Adviesgroep om deze werkzaamheden deels op te vangen. Door de prettige samenwerking was Pure een logische keuze en zijn onze werkzaamheden uitgebreid naar e-mailmarketing, conversieoptimalisatie (CRO) en zijn we gestart met online branding campagnes.

Bij conversie optimalisatie hebben we de focus gelegd op de belangrijkste pagina’s voor Van Bruggen Adviesgroep, zo zijn er o.a. A/B testen opgezet voor de landingspagina’s uit Ads, lokale vestigingspagina’s en landelijke pagina’s. Alles met als doel het verhogen van de performance. Voor e-mail marketing hebben we Van Bruggen Adviesgroep mogen helpen bij het heractiveren van inactieve database gebruikers en de eerste stappen mogen zetten in segmentatie & personalisatie van e-mails, daarnaast hebben we e-mail flows voor nieuwe gebruikers uitgedacht.

Resultaten

+355%
meer organische bezoekers
+45%
groei in leads uit Google Ads
35,95%
conversiepercentage uit Social Ads

Geen woorden maar daden! Dat is Pure-IM op het lijf geschreven!

Ronald Dibbink
Online Marketeer bij Van Bruggen Adviesgroep

Werk inmiddels al zo’n 7 jaar samen met Pure-IM (vanuit twee verschillende werkgevers) en ze hebben me in al die jaren nog nooit teleurgesteld. Als ik Pure-IM in enkele woorden moet omschrijven dan denk ik aan: laagdrempelig, betrokken, deskundig, proactief en altijd oprecht/eerlijk. Meerdere mooie concrete/aantoonbare successen geboekt met o.a. SEO en SEA. Sterke groei met onze lead (search)campagnes en prachtige organische top 3 posities met competitieve keywords.