Wie is Safari Meeting Centre

Safari Meeting Centre is een evenementenlocatie midden in het Arnhemse dierenpark Koninklijke Burgers’ Zoo. Vanuit het Safari Meeting Centre kijk je uit over het park, het tropische regenwoud en de Afrikaanse savanne. De evenementenlocatie biedt plek aan 450 gasten, bevat een auditorium, verschillende vergaderzalen en een sfeervolle foyer.

De centrale ligging in Nederland maakt het voor bedrijven met meerdere vestigingen in het land, erg gunstig om een gezamenlijke meeting of event in Arnhem te organiseren.

De uitdaging

Safari Meeting Centre opereert in een flink concurrerende online markt. Dat resulteert in hoge kosten per klik in bijvoorbeeld Google Ads, waardoor het belangrijk is om erg gericht te adverteren en niet onnodig te betalen voor bezoekers. Daarnaast kunnen bedrijven uit alle hoeken van het land een event organiseren in Arnhem, alleen is generiek adverteren door het hele land geen optie. De kosten zouden daardoor te hoog oplopen.

Onze aanpak

In de eerste fase was het belangrijk een solide basis neer te zetten binnen Google Ads, waar we mee focusten op de zoekintentie en locatie van de gebruiker. Door creatieve locatie targeting in te zetten, zorgden we enkel voor het sturen op de bezoeker die de relatief hoge CPC ook echt waard is.

Vanuit SEA leren we ontzettend veel over de zoekwoorden die we inzetten, welke converteren en met welk percentage bezoekers converteren. Deze learnings waren ontzettend waardevol voor SEO. Zo konden we de zoekwoordkeuze voor het SEO plan sturen met kerngetallen van SEA.
Inmiddels gaan SEO en SEA hand in hand en dragen ze aan elkaar bij. De nieuwe landingspagina’s zorgen bijvoorbeeld voor betere kwaliteitsscores en lagere CPC’s. Omgedraaid dragen de nieuwe landingspagina’s weer bij aan het SEO verkeer.

Danny denkt graag mee over de online marketing inspanningen, waardoor we regelmatig om tafel gaan en nieuwe mogelijkheden en kansen bespreken. Dit houdt de campagnes scherp en zorgt telkens voor nieuwe inzichten.

Werken met Pure is een echte samenwerking.

Danny Oosterveer
Online Marketeer bij Burgers' Zoo

“Waar advertisingbureau’s doorgaans in opdracht werken, is het met Pure een echte samenwerking. Pure deelt actief de learnings vanuit SEA, die wij intern vervolgens gebruiken om onze organische vindbaarheid te verbeteren. Ook zit Pure actief op de bal als het gaat om kansen om de SEA te verbeteren, bijvoorbeeld door daar waar nodig laadsnelheid te optimaliseren of nieuwe pagina’s aan te maken.”