Wie is Aardappelshop

Aardappelen, onderdeel van de heuse Hollandse pot en gewas dat op akkers door heel Nederland wordt geteeld. Het is Dirk Jan met de paplepel ingegoten, als zoon van een boer met tientallen meters aan vruchtbare grond. Dirk Jan zorgt ervoor dat de zorgvuldig geteelde aardappelen vrijwel direct van de grond in de pan belanden, met zijn zelf bedachte webwinkel: Aardappelshop. Met de komst van deze handige service weet Dirk Jan nog veel meer mensen te voorzien van heerlijk verse aardappelen, die tot in de keuken voor je worden neergezet. Op de Aardappelshop worden bovendien recepten en tips gedeeld, waarbij het gele goud uiteraard hoofdingrediënt is. In de Betuwse familie is er dan ook liefde en passie voor het vak ontstaan. En als kers op de taart, won Aardappelshop de gratis online marketingstrategie, die wij in het voorjaar van 2018 weggaven.

De uitdaging

Aardappelshop is een uniek concept en vanwege het natuurproduct, tegelijkertijd afhankelijk van het seizoen. Bovendien is de webwinkel vrij jong, waardoor een beperkt aantal personen van de Aardappelshop afwist. Dirk Jan maakte daarom de wens kenbaar om niet alleen meer kennis te krijgen over hoe hij de huidige bezoekers kan voorzien, maar ook hoe hij meer online potentiële klanten kan bereiken.

aardappelshop-veld

Onze aanpak

Wij zijn voor de Aardappelshop aan de slag gegaan en hebben een SEO-plan opgesteld, om voor meer organisch verkeer te zorgen. Na een uitgebreid zoekwoordenonderzoek adviseerden we een nieuwe site-indeling, met daarin pagina’s met elk een eigen thema en onderdeel van de klantreis. Hierbij keken we niet alleen naar de opbouw van de website, maar hebben we ook een contentplan gecreëerd, zodat Dirk Jan dat meteen kan toepassen. Bovendien is Aardappelshop volledig geanalyseerd op technisch vlak, om zo kwetsbaarheden op te sporen en optimalisaties uit te voeren.

Resultaten

358%
Meer organische bezoekers

Ik ben ontzettend tevreden over de begeleiding en expertise van Pure.

Dirk Jan van Lonkhuyzen
Oprichter Aardappelshop

“Met het SEO-plan van Pure kreeg ik in een rapportage precies te zien wat er gedaan moest worden om de vindbaarheid van Aardappelshop.nl te vergroten. Dit plan heeft mij enorm geholpen. Per onderdeel werd precies uitgelegd hoe het gedaan moest worden. Daarnaast bevatte het SEO-plan ook een contentplan. Met dit contentplan wist ik precies welke content geschreven moest worden. Ik ben ontzettend tevreden over de begeleiding en expertise van Pure. Ik zou Pure dan ook zeker aanraden!”