Ook in deze nieuwe editie van ‘Dit viel ons de afgelopen twee weken op’ praten wij je bij over blogs die ons de afgelopen twee weken wisten te raken. Wij houden zowel nationale als internationale blogs in de gaten en delen in deze rubriek de curated content. Laat je inspireren!

1. Google starts new Search Console training series on YouTube

Het gebruik van Search Console zorgt nog wel eens voor vragen. Mijn collega Marijn schreef hier in maart al een artikel over. Ook Google gaat nu trainingen aanbieden om jou als marketeer te helpen. Het is nog niet duidelijk wanneer deze trainingen op YouTube gepubliceerd gaan worden, maar de trailer staat al live, dus lang zal het niet duren.

Hier vind je het volledige artikel

2. Google Quietly Rolls Out Combined Audience Targeting for Search Campaigns

Google Ads biedt verschillende mogelijkheden om je advertenties te richten op diverse doelgroepen. Zo kan je bijvoorbeeld richten op bepaalde demografische kenmerken, in-market doelgroepen en interesse gebieden. Tot op heden was het niet mogelijk deze te combineren met elkaar. Deze optie is er nu wel. Met deze toevoeging kan je nog specifieker je advertenties gaan richten op je doelgroep.

Hier vind je het volledige artikel

3. Instagram zonder likes-test breidt uit naar onder andere Nederland

Een aantal maanden geleden werd het al aangekondigd dat Instagram gaat testen met het niet meer vertonen van likes op je berichten. Volgens Instagram is de belangrijkste reden dat mensen minder bezig moeten zijn met hoe populair ze zijn op Instagram. Daarom zal je straks in de feed niet meer zien hoeveel likes iemand heeft op zijn post, op je eigen post kan je dit nog wel zien.

Hier vind je het volledige artikel

4. Google Ads New Release: Ad Groups for App Campaigns

Als je werkt met Google App campagnes is dit een relevante update voor jou. Door deze toevoeging kan je eenvoudiger a/b testen en je campagne optimaliseren. Dit was voorheen veel lastiger. Daarnaast kan je nu ook vijf headlines van 30 karakters en vijf beschrijvingen van 90 karakters toevoegen aan je campagnes.

Hier vind je het volledige artikel

5. Redesigned Microsoft Advertising Editor now available

Microsoft Advertising (voorheen Bing Advertising) heeft een nieuwe versie van hun editor beschikbaar gesteld. Er zijn diverse aanpassingen gedaan en nieuwe functies toegevoegd. Een van de nieuwe functies valt onder het kopje ‘recommendations’ (aanbevelingen). Hier geeft Microsoft aanbevelingen aan om je account te optimaliseren, die je simpelweg kunt accepteren of negeren. Let hier wel goed op, niet alle aanbevelingen kan je klakkeloos accepteren.

Hier vind je het volledige artikel

6. Facebook Can Now Deliver Ads That Are Dynamically Tailored to Each User

Facebook introduceert een nieuwe manier van het tonen van advertenties aan je doelgroep. Op basis van machine learning kan je dynamische advertenties tonen aan je doelgroep, die op basis van hun interesses aangepast worden. Enorm handig als je zelf niet de tijd hebt om je doelgroep te segmenteren en aangepaste advertenties te tonen.

Hier vind je het volledige artikel

7. Snapchat’s new ad format lets advertisers extend 6-second non-skippable ads

Snapchat heeft een nieuwe advertentie formaat gelanceerd, genaamd: Extended Play Commercials. Met dit nieuwe formaat is het mogelijk om je advertentie van 6 seconde te verlengen tot maximaal 3 minuten. Net zoals op YouTube krijg je na 6 seconden de mogelijkheid om de advertentie te skippen.

Hier vind je het volledige artikel

8. Rich answers in Google mobile search more than doubled since 2018, study finds

Uit onderzoek op basis van 1.4 miljoen zoekresultaten op mobiele telefoons is gebleken dat het aantal ‘rich answers’ meer dan verdubbeld is ten opzichte van 2018. Waarom is dit belangrijk? Een toename van ‘rich answers’ zorgt voor minder kliks vanuit Google naar zoekresultaten. Met andere woorden: gebruikers van Google verlaten Google niet meer omdat het antwoord wat ze zochten al gegeven wordt.

Hier vind je het volledige artikel