In de ‘Dit viel ons de afgelopen twee weken op’ praten wij je bij over opvallende en interessante nieuwsartikelen van zowel nationale als internationale blogs.

1. Google BERT

Er zit een nieuwe grote Google update aan te komen. In Engelstalige landen zal de Google BERT update als eerste uitgerold worden. Volgens Google zal het 1 op de 10 zoekopdrachten beïnvloeden in de vorm van andere resultaten. Belangrijkste binnen deze aanpassing is het leren en resultaten weergaven aan hand van NLP (Natural Language Processing). Zaken die vanaf BERT (beter) meegenomen worden in de resultaten zijn vraagstellingen en sentiment.

Hier vind je het volledige artikel

2. Amazon komt volwaardig naar Nederland

Amazon is één van de grootste webshops en bedrijven ter wereld. In Nederland zijn ze al even actief, maar was dat vooralsnog enkel met boeken en via Amazon.de met Nederlandse vertaling. Ondanks de beperkte uitrol tot dusver staat Amazon al in de Twinkle top 100 op positie 6 met € 350 miljoen omzet in 2018. Vanaf November kunnen verkopers zich registreren voor de Nederlandse variant en Amazon wil in 2020 actief worden in Nederland. De eerste schattingen zijn dat dit in het eerste kwartaal zal zijn.

Hier vind je het volledige artikel

3. Facebook responsive ads

Na Google zal ook Facebook responsive ads introduceren. Dit zijn advertenties waarin in één advertentie template meerdere titels en beschrijvingen opgegeven worden. Facebook zal dan zelf gaan testen welke combinaties het beste werken.

Hier vind je het volledige artikel

4. Meer conversiedata in Google Ads

In Google Ads zijn er nieuwe kolommen bijgekomen die inzicht geven in de conversietijd. Een conversie (sale, contactaanvraag, et cetera) wordt toegekend aan een zoekwoord. Met de nieuwe kolommen is te zien hoeveel dagen er gemiddeld zit tussen de klik op een advertentie en de daadwerkelijke conversie. Via Google Analytics was dit al in te zien, maar nu is dit ook gemakkelijker in Google Ads te bekijken.

Hier vind je het volledige artikel

5. Google koopt Fitbit

Jaarlijks neemt Alphabet, het bedrijf waar Google onder valt, meerdere bedrijven over. Grootste aankoop van dit jaar werd op 1 november bekend gemaakt met de aankoop van Fitbit voor $2,1 miljoen. Hiermee komt Google wederom fysiek dichter bij de de consument na de overname van slimme thermostaten maker Nest en telefoonmaker HTC.

Hier vind je het volledige artikel

6. Website snelheid blijft belangrijk

Google publiceerde recent een artikel over website snelheid. Dat het belangrijk is, is algemeen bekend en dat Google het als een ranking factor ziet ook. In dit artikel geeft Google meer aandacht aan de invloed op advertentie campagnes. Onder andere dat een mobiele website 53% van de bezoekers mist bij een laadtijd van meer dan 3 seconden is het benoemen waardig.  Voor meer argumenten kan je het Think with Google artikel bekijken.

Hier vind je het volledige artikel

7. SEO crawl budget

Je website zal niet zonder meer volledig opgenomen worden in de resultaten van een zoekmachine. Zeker als de website relatief nieuw is, weinig autoriteit heeft en heel veel pagina’s. Crawl budget staat in principe voor de mate waarin een zoekmachine je website doorzoekt en pagina’s op kan nemen in de zoekresultaten. Meer pagina’s is dus niet altijd goed, maar intern linken juist wel. Voor alle tips raden we het artikel van Distilled te lezen.

Hier vind je het volledige artikel

8. € 11 milard omzet in één uur voor Alibaba

Het in China gestarte singles day is gestart als een soort tegenhanger van Valentijdsdag. Singles konden zichzelf op Singles day (11/11, de datum met de meeste keren dat er een 1 voorkomt) verwennen. Die dag groeit steeds verder en wordt naast China ook in de rest van de wereld steeds populairder. Dat merkt de grootste online speler van China, Alibaba, het meest. Het eerst uur van Singles day in China werd al meer dan € 11 miljard omzet gerealiseerd. Dit is ontzettend veel, maar Alibaba is ook één van de grootste bedrijven ter wereld met ruim 100.000 medewerkers. Vorig jaar leverde Singles day € 35 miljard op, maar de verwachting is dat dit jaar daar ruimschoots boven komt.

Hier vind je het volledige artikel