En daar is alweer een editie van ‘Dit viel ons de afgelopen twee weken op’. Hierin willen we je bijpraten, inspireren en tippen over blogs die ons de afgelopen twee weken wisten te raken. Wij houden de internationale blogs in de gaten en delen in deze rubriek de curated content. Enjoy!

1. Evolving “nofollow” – new ways to indentify the nature of links

Misschien wel het belangrijkste nieuws van de laatste twee weken. Zeker voor iedereen met affiniteit voor SEO is dit een interessante wijziging die Google doorvoert. Waar alweer 15 jaar geleden het nofollow attribuut werd gecreëerd om spam tegen te gaan, is dit inmiddels een van belangrijkste aanbevolen methodes om te gebruiken. Deze functie is echter niet meer bij de tijd in de ogen van Google en daarom worden er een tweetal nieuwe varianten geïntroduceerd.  Lees het blog hier.

2. How Google’s Nofollow, Sponsored, & UGC Links Impact SEO

We blijven even bij ditzelfde onderwerp. Voor de leek klinkt dit wellicht als een relatief kleine wijziging, maar voor de SEO-wereld is dit belangrijk nieuws. Er werd dan ook veel geschreven over deze wijziging, met name de onderwerpen impact en hoe om te gaan met deze nieuwe functies kwamen veelal voorbij. Ook Moz kan bij dit onderwerp natuurlijk niet achterblijven, het gerenommeerde SEO nieuwsplatform legt helder uit wat de impact gaat zijn voor SEO. Lees het blog hier.

3. What Google’s Star Rating Rich Snippet Changes Mean for You

Genoeg nieuws wat betreft SEO in de laatste twee weken. Ook dit onderwerp is een belangrijke voor elke website waar op dit moment de review mark-up is geïmplementeerd. Hier gaat Google namelijk ook een essentiële wijziging doorvoeren. Het wordt in de toekomst een stuk lastiger om de welbekende sterren te laten zien in de zoekresultaten. Lees het blog hier.

4. New Opportunities for Image SEO: How to Leverage Machine Vision for Strategic Wins

In het verleden was het mogelijk om een afbeelding te bekijken in Google Afbeeldingen zonder de website te bezoeken. Het werd daardoor veel lastiger om organisch verkeer binnen te halen uit dit segment. Sinds februari 2018 heeft Google dit echter veranderd en dien je als gebruiker de website te bezoeken om de originele afbeelding te bekijken. Dit blog gaat dieper in op wat jij met jouw website kunt doen om in te spelen op Google Afbeeldingen.  Lees het blog hier.

5. 7 Advanced SEO Strategies I’m Trying to Implement Before 2020

Oké nog ééntje dan op het gebied van SEO, de afgelopen twee weken waren er nu eenmaal veel interessante artikelen te bespeuren op dit gebied. Zo ook deze van Neil Patel waarin een aantal behoorlijk geavanceerde SEO strategieën worden besproken. Ook wanneer je niet diep in de stof zit, kan het mogelijk interessant en vooral inspirerend zijn om eens te lezen.  Lees het blog hier.

6. Facebook Rolls Out New Types of Interactive Mobile Ads

Uiteraard blijft ook Facebook regelmatig updates en nieuwe mogelijkheden doorvoeren. Het laatste nieuws is de introductie van een aantal nieuwe interactieve mobiele advertentie typen. Welke dat zijn lees je in dit blog van Search Engine Journal. Lees het blog hier.

7. Pinterest Upgrades Visual Search With Shoppable Pins

Pinterest had in de afgelopen twee weken ook een nieuwe innovatie te melden. Het is binnenkort namelijk mogelijk om zogeheten ‘shoppable pins’ te gaan gebruiken bij visual search. Oftewel het wordt eenvoudiger voor gebruikers om producten te kopen waarvan ze een foto hebben gemaakt. Lees het blog hier.

8. What Dutch consumers are really searching for around Back to School time

Dit titel van dit blog vertelt eigenlijk al uitstekend waar dit artikel over gaat. Think with Google geeft vaak bijzonder interessante inzichten wat betreft data van Google rondom bepaalde markten, interesses, trends, etc. De moeite waard om eens te lezen, zo ook dit blog (toevallig over Nederlandse consumenten). Lees het blog hier.

9. New Features in app + web properties in Google Analytics

Tot slot heeft Google een nieuwe feature geïntroduceerd in relatie tot Google Analytics die bijzonder waardevol kan zijn wanneer je naast een website ook een app beheert. In het verleden stonden deze platformen namelijk los van elkaar wanneer het aankwam op data analyse d.m.v. Google Analytics. Nieuw is dan ook het zogeheten ‘App + Web’, je leest er alles over in een uitgebreid blog van AdSwerve. Lees het blog hier.

Meer lezen over de updates die wij interessant vonden afgelopen periode? Lees hier de voorgaande edities:

  • Dit viel ons de afgelopen twee weken op: deel 4
  • Dit viel ons de afgelopen twee weken op: deel 3
  • Dit viel ons de afgelopen twee weken op: deel 2
  • Dit viel ons de afgelopen twee weken op: deel 1