In onze terugkerende rubriek ‘Dit viel ons de afgelopen twee weken op’ praten wij jou bij over blogs die ons de afgelopen twee weken wisten te raken. Dagelijks houden we zowel de nationale als internationale blogs in de gaten en in deze rubriek delen we graag de curated content. Hiermee begin je 2020 extra goed!

1. Google in 2020: From Everyone’s Search Engine to Everyone’s Competitor

We beginnen met Google. In deze presentatie van 87 slides zijn onder andere de laatste cijfers van Google te zien. In 2019 hebben we veel wijzigingen bij Google gezien, zo geeft Google steeds meer rich-snippets weer waar vaak al resultaten weergegeven worden. Vooral mobiele gebruikers verlaten Google met een antwoord zonder überhaupt op een website te klikken. Google is aan het veranderen, de vraag is hoe je als marketeer hierop kunt reageren.

Hier vind je het volledige artikel

2. Integrating AWR Keyword Ranking data in Google Data Studio

Voor wie AWR en Google Data Studio gebruikt is er goed nieuws. Na de testperiode is er nu een nieuwe versie van de ‘Google Data Studio connector’ beschikbaar. Met deze tool kun je op een gemakkelijke wijze data van AWR visueel presenteren in Google Data Studio. Nadat je de connector ingesteld hebt kun je tabellen, grafieken, en cijfers aanmaken om alle keywords, visibility en rankings automatisch geüpdatet in één oogopslag te zien. Makkelijk als je de resultaten van AWR wilt delen.

Hier vind je het volledige artikel

3. How to Create 10x SEO Reports – Whiteboard Friday

Trouwe lezers weten dat we fan zijn van de Whiteboard Fridays van Moz. In deze editie bespreekt Cyrus Shepard zijn visie over het creëren van een SEO Rapport. Door de jaren heen heeft hij veel rapporten gezien en hij deelt graag wat wel en vooral wat niet te doen. Tijdens het rapporteren is het vooral belangrijk om te focussen op wat het meest interessant is om te delen, wat prioriteit heeft en welke KPI’s je wel of niet wilt delen.

Hier vind je het volledige artikel

4. 11 Important Image SEO Tips You Need to Know

Meer dan 20% van alle zoekopdrachten worden gedaan via Google Afbeeldingen. Waar velen een stock foto downloaden en deze uploaden naar hun website zijn er talloze dingen die je kunt doen om je afbeeldingen ‘SEO-proof’ te maken. Het optimaliseren zorgt voor een betere gebruikerservaring, snellere laadtijd van je pagina en zorgt tevens voor ranking kansen binnen Google Afbeeldingen. Helemaal nu Google meer rich snippets laat zien is het optimaliseren van je afbeeldingen iets wat je niet meer links kan laten liggen.

Hier vind je het volledige artikel

5. Better Site Speed: 4 Outside-the-Box Ideas

Tijdens het optimaliseren van de laadtijd van je website worden ideeën vaak opgedaan door middel van het gebruik maken van de bekende tools.  Deze tools geven ons vaak talloze ideeën waar we verder op in kunnen duiken. Echter, als we dieper duiken zijn er nog talloze optimalisaties die gedaan kunnen worden. Niet alleen het optimaliseren van afbeeldingen maar ook het weglaten van JavaScript, netwerk optimalisaties en CSS optimalisaties kunnen leiden tot een snellere laadtijd van jouw website.

Hier vind je het volledige artikel

6. How To Find Ads On Facebook and Instagram

Het opzoeken en bekijken van je eigen Facebook en Instagram advertenties is, als je weet waar je moet zoeken, niet moeilijk. Tijdens het maken van je advertentie laat Facebook een voorbeeld van je advertentie zien. Echter komt het vaak voor dat zodra je advertentie live staat deze er anders uit komt te zien, tijd om een dubbele check te doen in Facebook. Naast je eigen advertenties is het ook mogelijk om met de tool ‘Facebook Ads Library’ advertenties van je concurrenten te zien.

Hier vind je het volledige artikel

7. How verticalization and zero-click will impact local search in 2020

In het eerste artikel had ik het al over de veranderingen die Google aan het doorvoeren is. Deze veranderingen hebben ook impact op lokaal zoeken, iets wat steeds populairder wordt. De groei van zoekopdrachten in Google Maps is een reactie op deze trend. De vraag is hoe Google de balans op gaat maken in 2020.

Hier vind je het volledige artikel

8. YouTube Look Back: Video Ads For All in 2020

En weer een artikel over de wijzigingen die Google doorgevoerd heeft, ditmaal YouTube. 46% van de marketeers gaven aan in het aankomende jaar meer geld uit te gaan geven aan YouTube ads. Het team van YouTube heeft enkele innovaties doorgevoerd wat het interessanter maakt om te gaan adverteren op de website. Zo is de Bumper Machine ingevoerd, zijn er nu Discovery Ads en is er een nieuwe vorm van 15-seconden advertenties.

Hier vind je het volledige artikel