In het onderstaande blogartikel alle artikelen die ons de afgelopen twee weken zijn opgevallen op het gebied van online marketing.

Google verandert hoe lokale zoekresultaten worden gegenereerd

Google heeft een update uitgerold die effect heeft op lokale zoekresultaten. Google maakt namelijk inmiddels gebruik van “neural matching” (een synoniemen systeem) lokale zoekresultaten weer te geven. Hierdoor kan de zoekmachine beter verbanden leggen tussen woorden en dus lokale zoekopdrachten beter begrijpen.

Hier vind je het volledige artikel

Inzicht in de consequenties van BERT voor betaald zoeken

Welke invloed heeft de SEO update BERT op betaalde zoekresultaten? Google is beter geworden in het achterhalen van de intentie van een zoeker. Dit betekent dat je hierop kan inspelen door de zoekwoorden en de advertenties aan te passen op relevante zoekintenties.

Hier vind je het volledige artikel

Bekijk wat trending was in Google in 2019

In de onderstaande link kan je de meest gezochte onderwerpen van 2019 bekijken. Deze top 5 lijstjes bestaan uit Zoekopdrachten, Nederlanders, Wat is ..?, Tv programma’s, Films, Artiesten, Wat betekend…?, Sporters en Songteksten.

Hier vind je het volledige artikel

JavaScript crawling voor betere en meer accurate website analyses

Veel websites maken gebruik van javascript elementen. Het analyseren van javascript websites is echter vaak nog een opgave. Maar met de tool van cognitive SEO kan je diverse SEO verbeterpunten vinden voor JavaScript websites.

Hier vind je het volledige artikel

Ubersuggest 7.0: De ultieme tool voor zoekwoordonderzoek

De tool Ubersuggest heeft een aantal updates doorgevoerd. Zo kan je nu nog meer zoekwoord data inzien, is het mogelijk om backlink data te bekijken en is de inschatting van het zoekvolume op zoekwoorden verbeterd.

Hier vind je het volledige artikel

De Google Search Console-rapporten zijn bijgewerkt met meer accurate gegevens

Google heeft een wederom een update doorgevoerd in de prestatie rapporten van Google Search console. Deze bevat nu namelijk de gegevens van de afgelopen 24 uur. Voorheen werd er alleen data weergegeven van een aantal dagen geleden.

Hier vind je het volledige artikel

De grote lijst van updates in het algoritme van Google 2019

Google heeft dit jaar weer diverse updates doorgevoerd om het algoritme van de zoekmachine te verbeteren. In het volgende blogartikel kan je de belangrijkste updates van 2019 bekijken. Deze updates bestaan uit: verschillende Core updates, BERT, signalen voor YMYL zoekopdrachten, meer diversiteit in zoekopdrachten, accuratere featured snippet informatie en de voorkeur voor originele rapporten.

Hier vind je het volledige artikel

9 voice search statistieken om 2019 mee af te sluiten

In het volgende blogartikel kan je verschillende statistieken over voice search bekijken. Hierin valt op dat voice search de op een na meeste gebruikte manier van zoeken is op mobiele telefoons. Wordt voice met name gebruikt voor het opvragen van routebeschrijvingen. Is Amazon de meest gebruikte smart speaker. En zijn Siri en de Google Assistant de meest gebruikte virtuele assistentes.

Hier vind je het volledige artikel