In deze nieuwe reeks van Pure willen we je bijpraten, inspireren en tippen over blogs die ons de afgelopen twee weken wisten te raken. Wij houden de internationale blogs in de gaten en delen in deze rubriek de curated content. Enjoy!

1. Here’s how to use Google Tag Manager’s new Trigger Groups

Nieuwe toevoegingen aan het al uitgebreide Google Tag Manager systeem. Wij kunnen er naar uitkijken, want data is de fundering voor online marketing. Trigger groups binnen Google Tag Manager maken het nog makkelijker om zaken inzichtelijk te krijgen. Lees het blog hier.

2. Facebook brings back reach estimates for Custom Audiences

De bereikcijfers voor custom audiences zijn weer terug in Facebook Ads. Yay! Lees het blog hier.

3. Google to stop supporting noindex directive in robots.txt

Mocht je noindex regels gebruiken binnen je robots.txt bestanden, dan moet je dit bericht eens even goed lezen. Er gaan wat dingen veranderen, aldus Google. Lees het blog hier.

4. Digitale reclame in Nederland blijft groter dan andere reclamevormen samen.

Niet bepaald onverwacht, maar de uitgave van marketingbudget voor digitale reclame is wederom gegroeid. Bijna twee miljard euro werd er het afgelopen jaar uitgegeven aan digitale reclame. Lees het blog hier.

5. Google Chrome to get a video Play/Pause button on the toolbar

Er gaat een play en pause knap in de Chrome browser ingebouwd worden. Wanneer weten we nog niet, maar interessant om te weten als je wat doet met video of audio. Lees het blog hier.

6. Facebook makes a play for creators with new tools, features for monetizing content

Vloggers opgelet! Facebook werkt aan het verbeteren van de verdienmodellen voor content creators. Met deze aanpassingen wil Facebook aantrekkelijker worden voor “creators” ten opzichte van YouTube. Lees het blog hier.

7. Google may be testing shareable search results snippets

Wie goed oplet ziet dat Google continu aan het testen is met de layout van de zoekresultaten. Nu zijn duiken er meldingen op van mensen die signaleren dat de zoekmachine aan het testen is met share buttons in de zoekresultaten. Lees het blog hier.

8. What’s up with the unconfirmed Google search ranking updates in July?

Het was onstuimig in SEO-land in juli. Er waren verschillende signalen dat Google (grotere) algoritme updates heeft doorgevoerd. Verschillende tools lieten afwijkingen zien op specifiek 11, 16 en 18 juli. Lees het blog hier.

9. ‘Get a Quote’ button added to Google business local knowledge panels

Nog meer aanpassingen vanuit Google: offerte aanvragen direct vanuit de Google business resultaten. Lees het blog hier.

10. Creative best practices on Pinterest

Tot slot een inspiratie document van Pinterest met best practices voor dit platform. Interessant voor wanneer je zakelijk aan de slag gaat met Pinterest. Lees het blog hier.