We zijn weer 5 jaar aan online marketing ervaring rijker door de komst van Rico bij team Pure. Rico is deze week begonnen als online marketing consultant en vol trots stellen we hem aan je voor middels dit blog. Say hello to: Rico!

Rico aan het woord

Mijn naam is Rico Boerboom, ik ben 33 jaar en kom uit het pittoreske ’s-Heerenberg. Hier woon ik samen met mijn vriendin en onze twee zoontjes: Mees en Siem. In mijn vrije tijd staat mijn gezin volledig centraal, ben ik fervent Ajax supporter, speel en kijk ik (vaak) voetbal en houd ik van gamen, lekker eten en vakantie.

Aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen heb ik de opleiding Commerciële Economie gevolgd. Tijdens mijn stage kwam ik voor het eerst in contact met de wondere wereld van online marketing. Jep. Liefde op het eerste gezicht!

Na mijn studie ben ik direct als Online Marketeer gaan werken bij hetzelfde bedrijf als waar ik stage liep; een grote B2B multinational in de supply chain industrie. SEA, SEO, Google Analytics en Social Advertising kwamen daar voornamelijk aan bod. Met ruim 9.000 werknemers wereldwijd had ik te maken met ontzettend veel verschillende belangen, afdelingen, tijdzones en stakeholders.

Van een Google Ads campagne om meer export vanuit China te realiseren tot een social wervingscampagne om nieuwe chauffeurs aan te trekken. Van een awareness campagne voor een nieuwe vestiging tot een SEO project om belangrijkste diensten beter vindbaar te maken. Het was online marketing (uiteraard bijzonder cliché maar wel helemaal waar) in de breedste zin van het woord.

Door deze dynamische rol, het veelvuldig contact met mensen én de passie voor online marketing, was het na 5 jaar klantzijde een perfect moment om de stap te maken naar bureauzijde.

“There is no passion to be found in settling for a life that is less than the one you are capable of living”

Ik zou graag met de eer willen strijken, maar deze inspirerende quote komt toch echt van Nelson Mandela. Het typeert mij als online marketeer. Ik wil altijd voor het maximale gaan. En waar kan dat nou beter dan bij een excellent team van online specialisten? Pure is een oase van kennis en ervaring. Trots dat ik voortaan deel uit mag maken van dit team!