Dit is de 6e keer dat ik dit jaaroverzicht ga tikken, maar wat hebben we met z’n allen een bizar jaar achter de rug. En dit keer doel ik niet op ons als Pure, maar op de hele wereldbevolking. Want wat in het begin van dit jaar nog een onwerkelijk scenario leek, werd al snel echt en bloedserieus: een wereldwijde pandemie. In dit blog wil ik je meenemen in mijn persoonlijke terugblik, aangevuld met onze nutteloze feitjes van 2020 om het jaar niet té zwaar af te sluiten.

Een situatie waarop niemand voorbereid was

Het was 12 maart toen ik Eddie aan de telefoon had om te bespreken wat we zouden doen. De situatie in Nederland werd heftiger en we vonden het onverantwoord om met z’n allen op kantoor te blijven. De collega’s die nog op kantoor waren heb ik de situatie uitgelegd en gevraagd of ze allemaal een kratje konden pakken en een beeldscherm, toetsenbord en dergelijke mee naar huis te nemen, om daarna een belronde te maken langs de mensen die niet op kantoor waren: tot nader bericht zouden we vanuit huis werken.

Niet echt een situatie waar ik mijzelf ook maar ooit bewust op had voorbereid. Het was 16:00 uur en het kantoor was leeg. Bureaus waren leeggehaald en de koelkast was nog snel door iedereen ‘geplunderd’. In een plots leeg kantoor staande voelde het een beetje zoals vroeger op de basisschool, wanneer het de laatste schooldag voor de zomervakantie was. Maar dan met de nare en vreemde smaak van een soort ontslagronde of faillissement (wat ik gelukkig nooit heb meegemaakt).

Thuiswerken bij Pure

De dagen erna volgde ik meer dan ooit het nieuws en de ontwikkelingen rondom dit nog onbekende virus. Wat zou dit betekenen voor onze klanten, het welzijn van ons team en hoe gaat het met al die ideeën en plannen? Ik denk dat ik nog nooit zo vaak aan de telefoon heb gehangen als die eerste week. Hoe fijn was het om te merken dat ons team super zelfstandig doorging waar ze waren gebleven en met de meest oprechte en de beste intenties onze klanten hielpen waar mogelijk.

Er volgde een tijd waarin sommige klanten het erg goed deden, anderen bleven stabiel, maar ook hebben bepaalde klanten het enorm zwaar (gehad). Dat laatste heeft mij persoonlijk enorm aangegrepen en ik hoop oprecht dat we goed hebben kunnen meedenken en ondersteunen waar we konden. Als ondernemer voel ik mee met mensen die jarenlang hebben gestreden voor een mooi bedrijf en dan zulke klappen ervaren in deze tijd.

We maken er maar het beste van

Nadat de stof was neergedaald merkte ik bij iedereen in het team de instelling “we maken er samen het beste van”. Werkplekken werden thuis ingericht en initiatieven om elkaar te blijven spreken en zien werden opgezet. Ook onze klanten vonden gelukkig al snel de weg naar het digitale communiceren en voor ik het wist kon ik het inbeldeuntje van Skype horen in mijn dromen. Ook onze feestcommissie heeft zich druk gemaakt met allerlei activiteiten, waaronder de eerste editie van de Pure ‘Survival of the Fittest’ om ons ook tijdens de lock-down fit te houden. Met dagelijks een gezamenlijke fysieke uitdaging en een mooie compilatie tot gevolg.

In onze manier van werken is het erg normaal dat we veel samen optrekken om projecten een goed vervolg te geven. Het vergt voor eenieder nogal wat om in deze hectische tijd positief, productief en flexibel te zijn en te blijven. Hoewel we er natuurlijk nog lang niet zijn, ben ik onder de indruk van de getoonde veerkracht en de positieve mindset van ons team!

Wist je dat..?

Om het jaar toch enigszins af te sluiten met een positieve toon, wil ik dit jaaroverzicht afsluiten met de gebruikelijke wist-je-datjes.

Wist je dat..

 • .. we 22 uur en 58 minuten aan YouTube materiaal voor jou hebben opgenomen
 • .. onze Pure bolide dit jaar een lege accu had door de stilstand tijdens de lockdown
 • .. we toch nog 4.385 kilometer hebben gereden met de Pure auto
  • Dat is heen en weer van Arnhem naar ‘The Sea Garden’ in Bulgarije.

Sea Garden in Bulgarije

 • .. we sinds dit jaar meer collega’s uit Nijmegen hebben dan uit Arnhem
 • .. Tim thuis regelmatig onder de kapstok moest zitten om te Skypen
 • .. Rien bijzonder fanatiek wordt van onderlinge competities
 • .. Kay het Pure nest na 4 jaar trouwe dienst is uitgevlogen
 • .. we allemaal een haat-liefdeverhouding hebben gekregen met thuiswerken
 • .. in totaal 7 verschillende systemen hebben gebruikt om te videobellen met klanten
 • .. we inmiddels een echte Pure bibliotheek hebben aangelegd
 • .. we 3x hebben meegedaan aan de Vitesse Businessclub Pubquiz, maar nooit kans hebben gemaakt op de overwinning
 • .. de Pure teams 1.979.269 stappen hebben gezet tijdens onze eigen stappen-challenge

Tot slot

Namens alle collega’s van Pure wil ik jou en je naasten een voorspoedig en bovenal gezond 2021 toewensen. Hopelijk kunnen we in dit nieuwe jaar weer terug naar onze oude en vertrouwde samenleving. Tot die tijd: take care, stay safe en vergeet niet ook nog lol te maken!