Affiliate marketing is voor veel bloggers en online marketeers een methode om geld te verdienen met een website. Als je namelijk een goed lopende affiliate website in beheer hebt met een goede vindbaarheid zal dit je anno 2022 vast en zeker geen windeieren leggen. Vorig jaar werd er online namelijk meer omzet gedraaid dan ooit tevoren en daar kan je als affiliate marketeer zeker van meeprofiteren. Bij Pure hebben wij, als testprojecten, ook twee affiliate websites in beheer: Welkekoffer.nl en Flydrivevakantie.com. Voor deze websites gebruiken we vele handige en efficiënte plugins om het maximale uit onze websites te halen. Wil je weten wat wij de beste plugins vinden voor WordPress affiliate websites? In deze blog lopen we onze favorieten bij langs. Doe er je voordeel mee!

Affiliate Held

De eerste plugin die ik wil behandelen is Affiliate Held. Deze plugin is ideaal voor affiliate websites die producten aanbieden. Middels de EAN-code van een product plaats je dit gemakkelijk op je website, in je eigen huisstijl. Affiliate Held zorgt er vervolgens voor dat de producten op jouw website up to date worden gehouden op het gebied van prijs en voorraad. Je hoeft dus zelf niet meer te checken of een product nog wel op voorraad is op de website van de aanbieder, dat doet deze tool voor je! Naast dat het een hoop werk scheelt om je links up-to-date te houden, voorkom je hiermee ook dat er dode links op je website komen. Hiervoor word je door Google beloond met een betere organische vindbaarheid wegens je schone website.

Daarnaast biedt deze plugin ook de mogelijkheid om een automatische inhoudsopgave in te stellen, om jouw blog of pagina wat meer overzicht te geven.

Ook voeg je gemakkelijk een ‘veelgestelde vragen’ lijstje toe aan je pagina/blog, om het de bezoeker zo gemakkelijk mogelijk te maken. Zodra je je veelgestelde vragen hebt geoptimaliseerd op relevante zoekwoorden kan dit ook waardevol zijn voor je organische prestaties.

Ten slotte is het ook een Nederlandse plugin. Alle informatie over de functionaliteiten is dus in het Nederlands te verkrijgen en je wordt snel en effectief geholpen als je vragen hebt. Voor het eenmalige bedrag van €67,- kan jij deze plugin op je website toepassen.

ThirstyAffiliates

Deze plugin heeft meerdere voordelen. Allereerst geeft ThirstyAffiliates jou de mogelijkheid om jouw affiliate links goed te organiseren. Zo kan je alle ingevoerde links categoriseren. Dit geeft je meer overzicht in de vele links die je op je affiliate website hebt staan. Daarnaast kort deze plugin jouw affiliate link in. Dit is namelijk vaak een lelijke link zoals:

https://partner.bol.com/click/click?p=2&t=url&s=41244&f=TXL&url=https%3A%2F%2F
www.bol.com%2Fnl%2Ff%2Fprincess-san-francisco%2F9200000020704129%2F&name=Princess%20Trav
eller%20San%20Francisco%20Handbagage%20ko...&subid=Goedkope-PT-San-Fransisco

Ik denk dat niemand vrolijk wordt bij het zien van zo’n link, dus ThirstyAffiliates maakt er een cloaked url van:

https://www.welkekoffer.nl/link/princess-traveller-san-fransisco/

Zo, dat ziet er beter uit, toch? De link is een stuk korter, geeft enkel concrete informatie over het product waar je naartoe linkt en je ziet niet meer dat het een affiliate link is. Naast het feit dat deze cloaked url er een stuk cleaner uitziet, redirect deze link ook naar een andere pagina wanneer het product waar je naartoe linkt verwijderd is. Zo voorkom je dus dat de bezoeker een 404 krijgt op de site van de aanbieder. De basisversie van ThirstyAffiliates is gratis te gebruiken.

Popup Maker

De essentie van een affiliate website is natuurlijk het behalen van zoveel mogelijk sales. Je wilt dan ook dat er zoveel mogelijk mensen uitklikken naar een van je aanbieders. Om deze conversie te boosten maken wij gebruik van Popup Maker. Met deze plugin kan je jouw pop up op maat maken. Je maakt hem dus zo subtiel of zo irritant als je zelf wilt. Verwijs in je popup bijvoorbeeld naar de sale pagina van een van je best converterende aanbieders en maak hier een aantrekkelijke banner voor. Ook heb je verschillende trigger opties, zoals time-on-page of scrolldiepte. Met deze plugin kan je jouw sales dus gemakkelijk een boost geven! De basisversie van Popup Maker is gratis te gebruiken.

Yoast SEO

Uiteraard kan deze niet ontbreken in het lijstje van handigste plugins voor affiliate websites op WordPress. Yoast SEO helpt jou namelijk om beter te ranken in Google, iets wat voor affiliate marketeers natuurlijk essentieel is om zoveel mogelijk verkeer te genereren. Je moet Yoast een beetje zien als je SEO optimalisatie assistent bij het schrijven van webteksten. Als je je keyphrase invoert na het schrijven van een tekst, dan loopt Yoast je hele tekst na om te kijken of het woord waar je op gevonden wilt worden voldoende of juist niet te veel terugkomt in je titel, kopjes en de alinea’s. Ook geeft deze plugin jou een preview van hoe je post eruit komt te zien als zoekresultaat op Google. Hierbij krijg je advies over een zo aantrekkelijk mogelijke titel, slug en meta description. Naast een SEO analyse geeft Yoast jou ook een analyse op de leesbaarheid van je tekst. Zo geeft hij aan wanneer je te weinig signaalwoorden gebruikt, of wanneer je tekst te moeilijk te lezen is. Kortom, als je hoog wilt scoren in Google is Yoast een must have! De basisversie van Yoast SEO is gratis te gebruiken.

WP Optimize

Optimaal en essentieel om de snelheid van je website te boosten is een speed optimizer plugin. Op dit vlak heb je een grote verscheidenheid aan plug ins, maar wij maken gebruik van WP Optimize. Deze plugin heeft een aantal functionaliteiten waardoor je website zo snel mogelijk blijft. Zo leegt hij automatisch de cache. Je krijgt de mogelijkheid om je afbeeldingen te comprimeren, waardoor deze minder zwaar worden zodat je website sneller wordt. Ook verschoon je met WP Optimize gemakkelijk je database. Google vindt een vlot draaiende website namelijk erg prettig en beloont je met een beter organische vindbaarheid wanneer je website snel en schoon is. De basisversie van WP Optimize is gratis te gebruiken.

Bonustip

Kies je plugins zorgvuldig en installeer er niet te veel. Je website wordt namelijk zwaarder en trager bij het gebruik van veel plugins. Zorg er dus voor dat je onnodige plugins deactiveert of verwijdert. Hoe slomer je website namelijk is, hoe slechter de customer experience en hoe lager je autoriteit.

Wil je starten met affiliate marketing en wil je hier alles over weten? Check dan hier het blog van collega Arnoud over affiliate marketing.

Door: Peter Slings