Om een goede online marketingstrategie in te kunnen zetten is het zaak allereerst de juiste analyses te maken. Hiervoor kun je perfect data gebruiken die er online te vinden zijn. In dit artikel daarom, middels het voorbeeld van de autoverhuur branche, uitgelegd hoe je een online marktonderzoek op een goede manier kunt aanpakken. Krijg o.a. de concurrentie, zoekvolumes, online kanalen en kansen in beeld om zodoende de juiste strategisch keuzes te kunnen maken.

Waarom een online marktonderzoek?

De reden waarom je een online marktonderzoek wilt doen, heeft vaak te maken met het zoeken naar kansen. Dat kan zijn het uitbreiden van je huidige activiteiten in een sector of het uitrollen van geheel nieuwe activiteiten. Het is dus zaak een zo compleet mogelijk beeld te krijgen over hoe een bepaalde sector eruit ziet. Online kun je hierbij kijken naar een aantal dingen. Hoe groot is de markt? Welke aanbieders bevinden zich op de online markt? Welke kanalen zetten deze aanbieders in? Waar liggen nog kansen (in relatie tot trends)? Allemaal vragen die je wilt weten om zodoende een weloverwogen keuze te maken.

Zoekvolume

Het in kaart brengen van de omvang van de markt middels zoekvolumes is een mooi startpunt. Je wilt per slot van rekening allereerst weten hoe groot het potentieel is. Daarnaast wil je weten waar de focus ligt van de consument in relatie tot het, in dit geval, huren van een auto. Daarbij wordt uitgegaan van B2C, maar ook voor B2B is een soortgelijke onderzoek zeker mogelijk.

Keyword Gemiddeld maandelijks zoekvolume*
Auto huren  40.500
Autoverhuur  14.800
Autohuur 5.400
Huurauto 2.400

*Update 2022 data

Google heeft een handige tool ontworpen om zoekvolumes in kaart te brengen. Met deze zogenaamde Google Ads Zoekwoordplanner bepaal je wat het gemiddelde maandelijkse zoekvolume is op een bepaald keyword. Dit is overigens gebaseerd op het gemiddelde van de afgelopen twaalf maanden. Een voorbeeld van zoekvolumes die je kan gebruiken in relatie tot de autoverhuur branche vind je hieronder. In dit voorbeeld is gekozen voor zoekwoorden in relatie tot de woorden ‘Auto’ en ‘Huren’. Maar natuurlijk zijn long tail zoekwoorden als ‘Auto huren Amsterdam’ ook zeer van belang.

Een zoekwoordenonderzoek is een uitstekende manier om de omvang van de markt in kaart te brengen. De volgende stap is dan ook te kijken naar de concurrentie op de markt. In het geval van de autoverhuur branche in Nederland is onderscheid te maken tussen verhuurders en bemiddelaars. Voorbeelden van belangrijke verhuurders zijn Europcar, Hertz en Sixt. Bij bemiddelaars kun je denken aan Rentalcars.com, Sunny Cars en Auto Europe.

Hieronder een overzicht van de branding gerelateerde zoekvolumes van een aantal (grote) aanbieders in Nederland. Er zijn nog meer aanbieders en bemiddelaars, maar hieronder is gekozen voor de 5 grootste (6 bij bemiddelaars) op basis van zoekvolume. Overigens biedt het CBS middels CBS Statline ook een uitstekende mogelijk om informatie te verkrijgen over een bepaalde markt.

Verhuurders

Keyword Gemiddeld maandelijks zoekvolume
1. Hertz  49.500
2. Europcar  60.500
3. Sixt 40.500
4. Avis 22.200
5. Budget 14.800

Bemiddelaars

Keyword Gemiddeld maandelijks zoekvolume
1. Sunny Cars  49.500
2. Rental Cars  40.500
3. Auto Europe  5.400
4. Cardelmar 1.000
5. Easyterra 5.400
6. Holiday Cars 5.90

*Update 2022 data

Zoals hierboven duidelijk wordt zijn er aardige verschillen te zien op basis van branding gerelateerde keywords in Nederland. Deze zoekvolumes zijn dan ook een mooie indicatie van de consumenten interesse in Nederland. Het is echter niet zwart op wit mogelijk dit als het marktaandeel te zien aangezien dit puur gericht is op het zoeknetwerk.

Autoriteit aanbieders

Het vergelijken van de autoriteit van de verschillende aanbieders op de markt geeft een aardig beeld van de kansen op online gebied. Met name op het gebied van SEO kun je zodoende onderzoeken hoe sterk merken zijn op dit gebied. Voor deze analyse zijn verschillende tools beschikbaar, zoals MajesticSEO, MOZ Open Site Explorer of Ahrefs.com.

Hieronder vind je een analyse van de autoriteit van de grootste verhuurders en grootste bemiddelaars op de Nederlandse markt. In dit geval is gebruik gemaakt van MajesticSEO om de autoriteit te bepalen. MajesticSEO werkt met een Trust Flow en Citation Flow. Citation flow staat voor de kwantiteit van links, waar de Trust flow juist de kwaliteit aangeeft van deze links.

Verhuurders Trust Flow Citation Flow
1. Europcar*  62  54
2. Avis  58  45
3. Budget  21  37
4. Sixt 36  49
5. Hertz 30  38

*Niet meer actief in Nederland (opgegaan in Avis)

Bemiddelaars Trust Flow Citation Flow
1. Sunny Cars  56  47
2. Auto Europe  45  33
3. Rental Cars  37  42
4. Easyterra 27  50
5. Holiday Cars 57  45

*Update 2022 data

Opvallend is dat Hertz een lage autoriteit heeft, terwijl ze het veel branded zoekopdrachten heeft. Dit zou in kunnen houden dat Hertz veel investeert in offline promotie, waardoor meer mensen op merknaam bij Hertz terecht komen. Echter, indien er meer focus op autoreit gelegd wordt kan dat tot gevolg hebben dat meer online oriënterende consumenten bij Hertz uitkomen. Bij de bemiddelaars heeft Rental Cars de meeste autoriteit op het gebied van Thrust Flow. Dat suggereert dat Rental Cars hogere kwaliteit links heeft dan de concurrentie. Het bekijken van de online autoriteit van jouw bedrijf en dat van de concurrenten geeft dus een mooie indicatie van je online positie.

Branding

Om een indicatie te krijgen van de sterkte van merken is het handig om gebruik te maken van Google Trends. Tevens een mooie manier om het verloop te zien in de afgelopen tijd. In welke merken is de interesse gestegen en welke merken laten juist een andere trend zien?

Verhuurders

Trends-Autoverhuur-branche

Bemiddelaars

Marktonderzoek-Autoverhuur-3

 

Online kanalen

Nadat je de concurrentie in kaart hebt gebracht, wil je weten hoe actief de concurrentie is op online gebied. De genoemde merken zijn allen actief met zoekmachine adverteren, zowel middels advertenties in de zoekmachine, display als remarketing. Daarnaast zijn eigenlijk alle aanbieders en bemiddelaars actief op social media. Hier zoeken ze de interactie met de klant. Kortom, indien concurrentie in hevige mate online actief is, dan is het zaak onderscheidend vermogen te vergroten of duidelijk te maken.

Kansen

De online autoverhuurmarkt is een zeer concurrerende markt, zoals zovele. Mogelijk ook de branche waarin jouw bedrijf zich bevind. In de autoverhuur wordt prijs het meeste gebruikt als verkoopargument. De vraag is dan ook hoe, zoals zojuist benoemd, een (nieuwe of kleiner) bedrijf zich kan onderscheiden in een dergelijke markt. Prijs is dan vaak niet de meest geschikte optie. Het is, in het geval van de autoverhuurmarkt, verstandig om te kijken naar het product zelf. Voor iemand die nooit of niet vaak een auto huurt, kan het nog best lastig zijn een keuze te maken en om te gaan met alle regels/handelingen. Dit kan vervolgens leiden tot twijfel bij de bezoeker, waardoor afhaken aannemelijker wordt.

Maak het daarom simpel, dat klinkt misschien kort door de bocht, maar een autoverhuurder die zich kan onderscheiden op het gebied van eenvoud, kon hier nog wel eens de vruchten van gaan plukken. Zorg ervoor dat je twijfel over de borg, het eigen risico en de keuze voor een bepaalde auto of bus helder en transparant neerzet. Vervolgens is het ook zaak dat, als de bezoeker eenmaal een keuze heeft gemaakt, je de bezoeker niet opnieuw in de verleiding brengt deze keuze te wijzigen. Geef juist vertrouwen aan de bezoeker en leidt hem of haar, het liefst zo snel mogelijk, naar een conversie.

Ook regionaal of lokaal adverteren biedt nog mooie kansen voor de autoverhuurders. Het inzetten van specifieke advertenties in zowel het Google Display Netwerk als in search biedt goede mogelijkheden om tegen relatief lagere kosten conversies te genereren. Binnen Google Ads kan namelijk heel specifiek worden getarget op een bepaalde regio. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een hele specifieke banner laten zien aan een bepaalde doelgroep in een bepaald gebied. Relevantie is daardoor hoger, dit gaat vervolgens ongetwijfeld terugkomen in het resultaat.

Tot slot zijn er ook mooie kansen wanneer het huurgedrag van klanten bij wordt gehouden. Huurt iemand bijvoorbeeld steeds in schoolvakanties, dan loont het wellicht om die persoon voor schoolvakantie te mailen met relevante aanbiedingen van het soort auto dat hij regelmatig huurt. Hierbij kun je ook denken aan het geven van een interessante upgrade om net even dat stapje extra te zetten wat betreft overtuiging. Op die manier beloon je bestaande klanten en wordt de kans op verder oriënteren verkleint.

Ondanks een zeer concurrerende markt zijn er op online gebied altijd wel kansen te benoemen die interessant kunnen zijn voor een bedrijf. Denk dan ook niet altijd vanuit de marketingmiddelen, maar begin een stapje terug bij de basis: je product. Wat onderscheid jouw product van de massa? En hoe kan je hier met de juiste middelen gebruik van maken? Dat zijn de vragen waar een online marktonderzoek uitstekend bij kan helpen.