E-mailmarketing is één van de meest effectieve manieren om de aandacht van je doelgroep te trekken. Als je op zoek bent naar een manier om je doelgroep te benaderen, zou je eens naar Mailchimp kunnen kijken. Mailchimp maakt dit proces namelijk een stuk makkelijker.

Wil je echt beginnen met e-mailmarketing en wil je hiervoor Mailchimp gebruiken, bekijk dan deze vlog. Dit is een handleiding hoe je kunt beginnen met e-mailmarketing en er wordt uitgelegd waar je op moet letten wanneer je gaat beginnen met Mailchimp.

Heb je je lijst met e-mailadressen gereed? Sta je nu op het punt om daadwerkelijk te starten met Mailchimp? Dan is de kans groot dat je eerst op zoek gaat naar wat voorbeelden. Goed gestolen is beter dan slecht bedacht, zeggen ze toch? In dit blog zal ik een aantal mooie Mailchimp voorbeelden met je delen.

Tips voor beginners

  1. Stuur alleen een mail als je ook daadwerkelijk iets ‘interessants’ te vertellen hebt. Niemand zit op mailtjes te wachten, waar je niets aan hebt en daarom ook direct de prullenbak in gooit. Als je vaker mails verstuurt waar je doelgroep niets uit kan halen, dan is de kans op uitschrijving groot.
  2. Je wil dat de belangrijkste boodschap van je e-mail direct zichtbaar is. Met deze boodschap probeer je de aandacht van de lezer te grijpen. Als je als lezer moet scrollen om het ‘interessante’ gedeelte te zien, dan is de kans groot dat je weg klikt en de boodschap mist. Er zal altijd iets in de mail staan wat minder interessant is. Zorg er voor dat dit niet het eerste is wat de lezer ziet.
  3. Wil je dat de lezer een actie uitvoert? Laat deze ‘call to action button’ dan ook prominent naar voren komen. Help de lezer een richting op. Als je te veel call to actions (CTA’s) hebt, kan je de lezer ook in verwarring brengen wat er toe kan leiden dat de lezer helemaal niet klikt. Te weinig CTA’s zijn ook irritant. Het niet aanbieden van links waar er een zou moeten staan, kan frustrerend zijn voor bezoekers.
  4. Als de lezer de mail opent, wil je dat hij/zij direct weet van wie de mail afkomstig is. Een logo is wat mij betreft wel een must! Probeer de mail ook in je eigen huisstijl te verzenden. Dit zorgt voor herkenning en een vertrouwd gevoel.
  5. Mails worden tegenwoordig op zowel desktop als mobile en tablet gelezen. Zorg er daarom voor dat de mails op alle apparaten goed leesbaar zijn.
  6. Om je mails aantrekkelijker te maken, kan je afbeeldingen toevoegen. Als je een hele lap tekst hebt, kan dat afschrikken. Zorg dat de verhouding tussen de hoeveelheid tekst en afbeeldingen in balans is.

Mailchimp voorbeelden

Ik heb maar eens in mijn eigen mailbox gekeken naar wat e-mail marketingvoorbeelden. Hieronder een willekeurige selectie. Je ziet dat alle tips die hierboven genoemd zijn, worden gebruikt in onderstaande voorbeelden.

Bekijk zelf ook eens in je mailbox, er zitten ongetwijfeld een aantal voorbeelden tussen die qua stijl en lay-out bij je passen. Hier kan je in de meeste gevallen voldoende inspiratie uit halen.

 

Mailchimp email template

Ben je geen designer, niet creatief of heb je gewoon geen tijd om een templatesjabloon vanuit Scratch te maken? Dan zijn er gelukkig hele mooie professionele Mailchimp email templates die je kunt gebruiken. Het juiste e-mailontwerp zorgt ervoor dat jouw e-mails er consistent uitzien, iedere keer als je contact opneemt met je doelgroep. Wat ook erg fijn is, is dat de e-mails er geweldig uitzien op zowel desktop als mobiel!

Bovendien zijn de templates eenvoudig aan te passen en kan je ze jouw huisstijl look and feel geven. Dus vind je de opmaak mooi, maar passen bijvoorbeeld de kleuren niet bij je? Wijzig de kleuren en voilà! Ben je op zoek naar meer inspiratie? Dan zijn er online ontzettend veel voorbeelden te vinden. Of kijk eens in je eigen mailbox, daar zal je er ongetwijfeld een aantal tussen vinden!

Mailchimp Content Studio

Wil je een eigen aangepast ontwerp maken in een paar klikken? Open eens de content studio en maak gebruik van de creative assistant. Je kan daar je URL invullen en dan maakt Mailchimp (werkt niet altijd) een design aan de hand van je website. Je kunt het altijd even proberen! Want als je ‘voldoende’ content op je website hebt staan, dan kunnen er hele mooie designs uitkomen. Ook vanuit dat design kan je nog van alles aanpassen.