Jouw lokale autoriteit verbeteren kan zorgen voor een betere lokale vindbaarheid bij jouw doelgroep. De lokale autoriteit kan verbeterd worden door samenwerkingen aan te gaan met partners of andere websites uit jouw regio. Vandaag leg ik uit wat lokale autoriteit is en geef ik 7 tips om je lokale autoriteit aan de hand van linkbuilding te verbeteren om zo jouw lokale SEO te verbeteren. Lees je liever? Onder de video is een transcriptie van de video te vinden!

Lokale SEO verbeteren? 7 tips voor het verbeteren van jouw online autoriteit!


Timestamps:
00:00 Intro
00:25 Wat is lokale autoriteit?
00:41 Tip 1: Persberichten
01:39 Tip 2: Gastbloggen
02:25 Tip 3: Inbound marketing
03:09 Tip 4: Lokale partners
03:28 Tip 5: Sponsoren van lokale clubs
03:56 Tip 6: Lokale listings
05:07 Bonustip: Online mentions
06:03 Conclusie

Transcriptie

Door de samenwerking te zoeken met partners en andere websites in jouw regio, kun je jouw lokale online autoriteit versterken en dit helpt je om jouw website vindbaar te maken bij de regionale doelgroep. Hoi, ik ben Ewoud en in deze video ga ik je 6 tips geven over hoe je kunt werken aan je online lokale autoriteit. Wanneer je met je website beter vindbaar wilt zijn in je eigen regio is het belangrijk om dus te werken aan je lokale autoriteiten mijn collega Ralph heeft eerder een video gemaakt over online autoriteit, wat het is en wat belangrijk is en deze kun je via bovenstaande link hierboven vinden.

Tip 1: Persberichten

Een nieuwswaardige ontwikkeling vanuit je bedrijf is ontzettend relevant voor lokale media. Denk maar eens aan de opening van een nieuw pand of een in je als bedrijf verhuist of misschien doe je wel mee aan een lokaal evenement of organiseer je die. Dat zijn allemaal ontwikkelingen die je perfect in een persbericht kunt gieten en kunt aanbieden aan lokale media. Je kunt dan in het bericht of in de noot voor de redactie ook een link meegeven na een informatieve pagina op je site waarbij je meer achtergrond informatie geeft over dit evenement en nu is het wel zo dat niet elke media die link gaat opnemen, maar je weet mijn nooit. Je kunt het in  ieder geval proberen voor een goed persbericht is het belangrijk dat je echt nieuws te melden hebt en daarnaast moet het bericht ook niet commercieel zijn anders dan hebben lokale media helemaal geen baat bij om dit bericht van jou op te nemen. Zorg dus voor een feitelijk bericht met interessante informatie voor je regio.

Tip 2: Gastbloggen

Op lokale websites. Het schrijven van een gastblog is ontzettend sterke manier om meer waarde te bieden in je regio en aan je lokale autoriteiten te werken. Afhankelijk van wat voor website je hebt, wat voor bedrijf je bent, of organisatie, zijn er waarschijnlijk tal van websites mogelijk die je zou kunnen benaderen om een blog voor te kunnen schrijven. Denk maar aan winkeliers, ondernemersvereniging, de lokale businessclubs, muziekverenigingen, blogs of andere lokale informatieve websites. Noem het maar op. Deze sites zou je perfect kunnen benaderen voor een eventuele samenwerking op het gebied van blogs of content. Ik heb ook een video gemaakt over het op deze manier benaderen van websites, namelijk met outreach en deze video kun je hierboven vinden.

Tip 3: Inbound marketing

Zorgen dat je content maakt waar mensen graag naar zouden willen verwijzing. Creëer bijvoorbeeld een pagina of een blog met lokaal georiënteerde informatie, misschien handige tips of adviezen of een evenement waar je aan mee doet of dat je zelf georganiseerd. Het gaat erom dat je meerwaarde biedt en leuke content maakt dat echt interessant is. Zorg in ieder geval ervoor dat je deze informatie goed deelt met bijvoorbeeld social media zodat men weet dat deze informatie ook bestaat. En nogmaals is het echt belangrijk om je goed over na te denken en echt informatie creëren waar mensen echt wat aan hebben. Het moet het meerwaarde bieden. Alleen dan is het interessant genoeg voor de mensen om er uit zichzelf ook naar te linken of naar te verwijzen.

Tip 4: Lokale partners

Zijn er lokale websites of bedrijven in jouw regio met wie je samenwerkt? Dit  is natuurlijk een snel te realiseren kans en je kunt er dus vragen of zij een vermelding willen maken op hun website naar jouw website. Ingoed overleg is natuurlijk van alles mogelijk en meer dan je afhankelijk dacht.

Tip 5: Sponseren van lokale clubs

Sponser je op dit moment al een club of vereniging in de regio of ben je van plan dit te gaan doen? Denk maar eens aan een voetbalclub, muziekvereniging of zijn er andere organisaties bijvoorbeeld een krantje in de wijk die je zou kunnen sponsoren? Misschien kun je bij hen namelijk ook een link vermelding krijgen op hun website, als dit al niet gebeurd. Het is in ieder geval de moeite waard om die even te vragen en het kan ontzettend bijdragen aan je lokale autoriteit.

Tip 6: Lokale listings

Websites met bedrijf listings zijn online platformen waar bedrijven met naam, adres en telefoonnummer worden vermeld. Je kunt hier bijvoorbeeld denken aan de telefoongids, en dan bedoel ik de online versie natuurlijk, Yelp, Hotfrog, Foursquare die bestaan dus ook nog en Google Mijn Bedrijf. En er zijn natuurlijk nog tal van andere websites mogelijk waar dit ook kan. Vaak bieden deze platformen ook de mogelijkheid een website te vermelden, je logo en een beschrijving van je bedrijf en meestal hebben deze platformen een mogelijkheid om gratis je bedrijf aan te melden.

Het is wel belangrijk dat op elk platform waar je profiel dan aanmeldt je bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer en website exact consistent vermeld dus alles komt exact op elk platform gelijk zijn, alleen dan heeft het echt een goede meerwaarde. Voor deze website geldt wel dat de invloed op je lokale autoriteit misschien wat lager is als de tips die ik eerder noemde maar het is relatief makkelijk te realiseren en elke  beetjes helpen en zeker voor websites die nog niet zo’n hoge autoriteit hebben is het gewoon heel makkelijk en meerwaarde te doen.

Bonus tip 7: Zoek naar online mentions van je bedrijf

Het is goed mogelijk dat je wel eens eerder op een andere website bent vermeld of dat je in een nieuwsbericht bent voorgekomen. Er zijn diverse tools online beschikbaar om online je bedrijfsnaam in de gaten te houden en te kijken waar je zoal op het internet wordt genoemd. Een gratis tool is bijvoorbeeld ook Google alerts wanneer dus een zoekopdracht op je eigen merknaam opslaat  en een mail laat sturen naar jezelf wanneer je online ergens genoemd wordt is een heel handige methode.

Daarnaast zijn er ook diverse commerciële tools aanwezig waarbij je dus je online merknaam kunt  monitoren. Wanneer je dus ergens online genoemd wordt dus een vermelding van je bedrijf tegenkomt maar dat is dus geen link geplaatst naar je website dan kun je dus overwegen om deze  platformen of websites te benaderen met de vraag of je alsnog een link zou kunnen krijgen naar je  website.

Dat waren in ieder geval mijn 7 tips. Belangrijkste is dus ga aan de slag met je online autoriteit. Mocht je deze video nou hartstikke leuk vinden en dan ga je natuurlijk vanuit, vergeet dan niet deze video te liken. Volg ons natuurlijk ook op ons kanaal en bekijk al onze andere video’s. In ieder geval bedankt voor het kijken en ik hoop je weer te zien in een volgende video. Doei.

Wij schrijven over internetmarketing

De meest recente blogs en artikelen op een rij.