Een landingspagina maken kan best moeilijk zijn. Zeker wanneer je een bezoeker op een originele productpagina wilt laten landen is een beetje inspiratie wel fijn. Daarom zocht ik voor jou 6 voorbeelden van diverse webshops met goede landingspagina’s.

1. Visualiseer het grootste voordeel

Ik schreef al eens eerder over de website van Bellroy, maar in dit blog wil ik een element van deze landingspagina uitlichten als voorbeeld. Namelijk de weergave van het grootste voordeel van het product. De kracht van een Bellroy portemonnee is dat het klein van formaat is, maar veel kan opbergen. Dit visualiseren ze dan ook duidelijk op verschillende manieren op de website.

2. Laat zien hoe geliefd je bent

Laten zien hoe populair en geliefd je bent is een mogelijke strategie om overtuiging op te bouwen. Johnny Cupcakes doet dit door het weergeven van enkele fun facts, waarbij ze drie type fans uitlichten om te tonen hoe populair ze zijn:

  • We hebben internationale klanten, zelfs uit België.
  • 2000 klanten lieten onze naam op hun lichaam tatoeëren.
  • Onze producten zijn zo geliefd dat mensen kamperen voor de winkels.

3. Eenvoud = winning

Persoonlijk ben ik gek op sites die eenvoud gebruiken in het weergeven van ingewikkelde producten. Een mooi voorbeeld vind ik op de website van Marshall, waar de verschillende speakers de mooie benamingen: loud, louder en loudest krijgen. Je weet direct wat het belangrijkste verschil tussen de verschillende speakers is, terwijl er uiteraard nog veel meer verschillen tussen deze producten zitten.

Tesla doet hetzelfde wanneer je start met het kiezen van je auto.

4. Keuzemodule weergeven

Heb je een webshop waarbij mensen zelf meerdere keuzes moeten maken, dan is een kijkje op MyMuesli een goede inspiratiebron. De website laat heel duidelijk zien hoe je als gebruiker zelf je buis met muesli-ingrediënten vult. Let hier ook goed op de details die voor de klanten van MyMuesli belangrijk zijn, zoals voedingswaarde, samenstelling van smaken en een overzicht van de ingrediënten.

5. Storytelling

Je bent vast en zeker trots op datgene wat je maakt of verkoopt. Dikke kans dat je een prachtig verhaal kunt vertellen over de herkomst van het product of hoe het gemaakt is. Een goed voorbeeld van storytelling per product op een landingspagina zijn de pagina’s van Best Made. Voor werkelijk elk product (zelfs van een pakje kaarten) is verhaal beschreven over de geschiedenis, fabrikant, materialen of waarom je het moet hebben.

6. Context bieden

Hoe kleding om je lichaam valt is enorm belangrijk voor de look die je nastreeft. Online is het best moeilijk om daar goed op in te spelen. Werk je met modellen die je kleding tonen, dan is het goed om aan te geven hoe lang en zwaar het model op de foto is. Zalando geeft naast deze informatie ook nog specifiekere afmetingen en informatie over de pasvorm.