Zodra een bezoeker een niet (meer) bestaande pagina op een website wil openen dan krijgt deze een 404 pagina te zien. Dit is niet meer of minder dan een HTTP statuscode van de pagina. De bezoeker kan op deze pagina zijn gekomen door een klik op een foutieve of niet bestaande link, via een zoekresultaat vanuit Google of door simpelweg een verkeerde url in te tikken.

De gebruikerservaring is bij een 404 pagina eigenlijk altijd negatief, want je komt op een pagina waar je bepaalde informatie dacht te vinden. Maar je kunt de frustratie van een 404 pagina ook verminderen door slim om te gaan met deze pagina. Zorg er voor dat indien iemand onverhoopt op een niet bestaande pagina uitkomt je dat communicatie moment benut. Verbazingwekkend veel bedrijven tonen nog een standaard 404 statuscode. Zonde!

Informatief of Branding

Er zijn verschillende mogelijkheden om een 404 pagina te benutten. Een van de opties is dit contact moment te gebruiken om iets te vertellen over je bedrijf of merk. Wat doen jullie precies en waarom zou de bezoeker op jouw website moeten blijven? Je zou de bezoeker ook op weg kunnen helpen door enkele nuttige of veelbezochte pagina’s te tonen. Een bezoeker is immers op je website en dan kan je net zo goed proberen hem of haar naar een nuttige pagina te verwijzen.

Humor

Hoewel het niet voor alle websites geldt, is het natuurlijk mogelijk om van de nare ervaring een positieve te maken door middel van humor. Er zijn tal van weblogs en zelfs corporate websites die humor gebruiken op de 404 pagina. Pure IM kiest er bijvoorbeeld voor om een geestig plaatje te gebruiken om aan te tonen dat er ergens iets mis ging.

Call-to-action

Als je website er echt gericht is op een handeling van de bezoeker, dan kun je ook kiezen voor een call-to-action op deze pagina. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan een contactformulier, je aanwezigheid op sociale netwerken te onderstrepen of misschien wel het tonen van een greep uit je assortiment.

Redirect naar homepage

Iets wat veel bedrijven doen en wat in principe niet mijn voorkeur heeft, is het redirecten van de 404-pagina naar de homepage. De bezoeker ziet dan kort een verandering van scherm en beland vervolgens op de beginpagina. Nadeel hiervan is dat de gebruikerservaring weer slecht is, aangezien de bezoeker op de homepage waarschijnlijk ook niet aantreft waar hij naar op zoek was.

Voorbeelden goede 404 pagina’s

404-Mashable

404 Mashable.com

404-Rabobank

404 Rabobank.nl

404 Marketingfacts

404 Marketingfacts.nl

404 Fab

404 Fab.com

404 Vitesse

404 Vitesse.nl