Dinsdag 21 mei was een speciale dag voor Pure, want na een jaar van voorbereidingen, testen en doorontwikkelen was het moment daar: het Pure Lab is een feit. Samen met klanten en relaties hebben we het Pure Lab officieel geopend.

Het Pure Lab

Wat is dat nu weer hoor ik je zeggen? De oorsprong van het Pure Lab komt voort uit onze nieuwsgierigheid naar online gedrag, wat ons bracht bij biometrisch en neurologisch onderzoek. Zou het niet gaaf zijn als we zelf kunnen onderzoeken hoe mensen écht reageren op een website? Wat voor emoties worden opgeroepen tijdens een klantreis? Hoeveel waardevolle invalshoeken zal dat wel niet opleveren om een website te verbeteren voor een betere gebruikerservaring. Om deze honger naar diepgang te stillen hebben we in het afgelopen jaar achter de schermen hard gewerkt aan de opzet van het Pure Lab.

Verbeteren van websites door emotie-analyse

In een speciaal ingerichte ruimte hebben wij het Pure Lab gehuisvest. In het lab kunnen we heel gericht de ervaring en beleving van bezoekers op een website meten. Deelnemers aan het onderzoek krijgen een gerichte opdracht en vervolgens verzamelen we alle data over exacte kijkpositie op het scherm via eye-tracking, gezichtsuitdrukkingen, diepte van emotie via GSR en meten we emoties via activiteit in hersengebieden met EEG.

Dit heeft als resultaat dat tot op 0,2 seconden nauwkeurig kan worden gezien of een bezoeker gefrustreerd of juist blij wordt van een website. Het usability lab van Pure gaat daarom verder dan de vraag “wat vind je ervan?”. Met het Pure lab kan dus het volledige gedrag en reacties van een gebruiker op een website geanalyseerd worden. De inzichten vanuit een dergelijk onderzoek kunnen worden gebruikt bij het verbeteren van een website.

Een eigen testruimte

De onderzoeken vinden plaats in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte waarin deelnemers zich zoveel mogelijk op hun gemak voelen. Met een live dashboard kan de klant alle data ook ter plekke inzien, zoals een heatmap, saccade pad, de reacties van een respondent en de actieve emoties van gezichtsuitdrukking en EEG.

Wil je meer weten?

We houden regelmatig demo’s om je live te laten zien hoe het Pure Lab werkt en wat het voor jouw bedrijf kan betekenen. Neem gerust eens contact op met Eddie (eddie@pure-im.nl of 026 71 100 92) voor meer informatie of het inplannen van een demo.

De opening

Namens ons hele team wil ik alle aanwezigen hartelijk danken voor de gezellige avond en het enthousiasme tijdens de demo’s.