Niet voor elk bedrijf is landelijke bekendheid relevant. Wanneer de doelgroep zich in een beperkte regio bevind kan het zeer interessant zijn om lokale naamsbekendheid te verkrijgen. Google lokaal inzetten voor jouw bedrijf kan via de normale zoekopdrachten en heel specifiek via advertenties.

Waarom lokaal zichtbaar zijn

Zeer veel mensen gebruiken Google om te vinden wat zij zoeken. In veel gevallen betreft interesse in lokale producten of diensten. Een sportschool in Arnhem zal immers geen baat hebben bij advertenties in Groningen. Een lokale meubelzaak trekt klanten uit een grotere regio, maar landelijk adverteren zorgt voor teveel irrelevante of onrendabele vertoningen. In dergelijke gevallen kan het zeer wenselijk zijn om lokaal of regionaal zichtbaar te zijn op internet. Dat kan door de website en Google Maps in te richten om beter zichtbaar te zijn via de normale Google resultaten.

Een andere zeer efficiënte manier om lokaal of regionaal zichtbaar te zijn onder de relevante doelgroep is via advertenties. Google Ads kan zeer goed ingezet worden om een specifieke regio te bereiken op basis van bijvoorbeeld provincie, plaats of zelfs bepaalde straal om je bedrijf. Jouw doelgroep kan dan met relevante advertenties bereikt worden. Zo adverteer je online, maar enkel in de regio die relevant is voor een hogere ROI.

Hoe helpt Pure IM

Google lokaal inzetten via advertenties werkt gelijk aan een landelijke campagne met één toevoeging; geografische targeting. Met het opzetten van Ads accounts heeft Pure IM al vele jaren ervaring. Meer informatie daarover kan gevonden worden bij zoekmachine adverteren. Lokale zoekmachine optimalisatie kan even interessant zijn voor een bedrijf met lokale focus. Het inrichten van een Google Maps account en een optimalisatie advies voor de website om lokaal beter te scoren kan Pure IM eveneens oppakken.

Wil je meer weten over lokale/regionale inzet van Google?
Neem voor een afspraak en/of offerte vrijblijvend contact met ons op. Pure IM denkt graag mee over de meest geschikte inzet van zoekmachine adverteren binnen jouw bedrijf. Direct contact opnemen

[big_title][border margin=”no”][/border]

Wij hebben onder andere gewerkt voor:

Trots op onze klanten