Met Google Ads heb je de mogelijkheid om te adverteren in het zoeknetwerk van Google en andere websites. Om te beginnen met adverteren heb je een Google Ads account nodig en zul je enkele instellingen moeten veranderen. In onderstaande video leg ik jou uit hoe je een Google Ads account aanmaakt. Lees je liever? Onder de video is een transcriptie van de video te vinden maar we hebben ook een handleiding voor je geschreven.

Google Ads account aanmaken – Beginnen met Google Ads in 2021 – Een Pure Handleiding


Timestamps:
00:00​ Intro
00:28​ Google account aanmaken
00:46​ Google Ads account aanmaken
01:22​ Account omzetten naar expertmodus
01:42​ Factureringsgegevens aanpassen
02:05​ Accountvoorkeuren aanpassen
02:48​ Conclusie

Transcriptie video

Met Google Ads heb je de mogelijkheid een te adverteren in het zoeknetwerk van Google. Je advertenties kunnen getoond worden bij de zoekresultaten maar ook op andere sites daarbuiten. Hoi ik ben Ewoud en ik ga je meer vertellen over de eerste stappen die je kunt zetten in Google Ads. Ik laat je zien hoe je een Google Ads account aanmaakt en hoe je de eerste instellingen doet binnen het account.

Google account aanmaken

Om een Google Ads account aan te maken heb je in de eerste plaats een Google account nodig. Deze kun je op twee manieren aan maken, namelijk gelijk met een Gmail adres erbij maar ook met een bestaand adres is het mogelijk om een Google account aan te maken. In de beschrijving hieronder vind je links naar beide manieren om dit te doen.

Google Ads account aanmaken

Om te beginnen met je nieuwe Ads account ga je in de browser naar ads.google.com en klik je bovenin op ‘nu starten’. Als je nog niet bent ingelogd kun je dat hier doen.

Na het klikken op ‘nu starten’ krijg je de vraag om een campagne te starten, dit slaan we liever even over omdat we eerst willen doorgaan met het instellen van het account. Klik daarom op ‘overschakelen naar expertmodus’ en daarna klik je meteen ook op ‘maak een account aan zonder campagne’.

Hierna moet je een aantal bedrijfsgegevens bevestigen zoals je land van facturering, de tijdzone waarin je je bevindt en de valuta waar je mee wilt werken.

Account omzetten naar expertmodus

Nu gaan we je modus aanpassen, standaard staat je account op slimme modus en daar heb je niet zoveel mogelijkheden als adverteerder. Je wilt natuurlijk volledig controle over je eigen account, daarom gaan we dit aanpassen. Daarvoor ga je in de grijze balk bovenin naar instellingen en klik je op de optie ‘overschakelen naar expertmodus’.

Factureringsgegevens aanpassen

En nu gaan we facturering gegevens aanpassen, hiervoor moet je weer naar grijze balk bovenin en je zult zien dat de knop instellingen nu is geworden ’tools en instellingen’. Hier klik je op en je gaat vervolgens naar de facturerings instellingen die je vindt onder het knopje “facturering’. Hier kun je de gewenste betaalmethode invullen maar ook de andere betaalgegevens zodat alles mooi klopt.

Accountvoorkeuren aanpassen

Nu gaan we nog even wat voorkeuren aanpassen. Via tools en instellingen ga je naar voorkeuren en dat vind je onder het kopje instellingen. Pas hier de accountnaam aan, bij voorkeur met je bedrijfsnaam en mocht je bedrijf meerdere Google Ads accounts hebben dan is het raadzaam om dit onderscheid even aan te geven in de accountnaam. Pas hier eventueel ook nog de tijdzone aan als je dit misschien net verkeerd heb gedaan.

Maar de belangrijkste instelling hier is ‘campagne optimalisaties’, zet deze optie op ‘u bekijkt voorgestelde advertenties en past deze toe op uw campagnes’. Dit is belangrijk want anders zou Google Ads veel suggesties die het systeem vind zelf na 7 dagen gaan toepassen op je campagnes. En dat willen we natuurlijk niet, we willen zelf de controle houden.

Oké nu ben je klaar met het instellen van je Google Ads account, we hebben nu de meest basale instellingen gedaan maar om echt te kunnen adverteren moeten we nog een extra stap te zetten. Dit ga ik je vertellen in de volgende video waar ik laat zien hoe je je eerste campagne maakt in Google Ads.

Voor nu bedank ik je voor het kijken en vergeet niet om te reageren of je vraag te stellen hieronder in de comments en like natuurlijk als je deze video leuk vindt. Bedankt voor het kijken en tot de volgende video!

Wij schrijven over internetmarketing

De meest recente blogs en artikelen op een rij.