Als online marketeer heb je de keuze uit een grote hoeveelheid online marketing tools. Ik denk dat iedere marketeer wel zijn of haar voorkeuren heeft en in de loop der jaren een eigen set met tools eigen heeft gemaakt. Dit blog is erop gericht om een handig overzicht te geven met de meest gave online marketing tools. Bekijk ze en stel je eigen menu samen.

Tools voor een zoekwoorden onderzoek

De volgende tools kunnen je helpen bij het creëren van een zoekwoorden onderzoek. Of het nu is voor een Google Ads campagne of het uitdenken van een content strategie, deze handige hulpmiddelen komen vast en zeker goed van pas.
Google Ads Keyword Planner
Übersuggest
Synoniemen.net
SEMrush
Wordtracker
Bing Trefwoordonderzoek
MajesticSEO Keyword Checker
SEObook Keyword Tool
Moz Keyword Difficulty Tool
Google Trends

Rankings checken

Hoewel ik geen fan ben van het rapporteren op rankings, daar rankings per persoon, locatie en apparaat kunnen verschillen. Desalniettemin is het altijd goed om dit wel bij te houden en de overall voortgang van je SEO inspanningen te monitoren. Deze betaalde en gratis rank-check tools kunnen je hierbij helpen.
Searchmetrics
Moz Rank Tracker
Advanced Web Ranking
SEMrush
Raven
SERPs.com
Google Webmaster Tools
SEO Rank Monitor
Rank Ranger

Tools voor website analyse

Als online marketeer wil je af en toe eens flink de nerd uithangen en een website diep analyseren. Er zijn tal van handige tools die je kunnen helpen bij deze werkzaamheden. Deze programma’s, plugins of websites hebben allen hun eigen specifieke kwaliteiten om jouw online marketing analyses op een website los te laten.
SEO Toolbar
PageSpeed Insights
WebPagetest
Firebug
Screaming Frog

Linkbuilding en social media tools

In mijn optiek liggen linkbuilding en social media tools behoorlijk dicht bij elkaar. Beide tools gebruik je namelijk voor het vinden en managen van social connecties. Of dit nu te maken heeft met het vinden van kwalitatieve websites, belangrijke influencers op Twitter of het bijhouden van je communicatie met connecties.
Twtrland
Circlecount
Rapportive
Hootsuite
Meltwater
Buzzstream
FollowerWonk
Boomerang for Chrome
Link Search Tool
MajesticSEO
Ahrefs
Open Site Explorer
Advanced Link Manager

Conversie optimalisatie tools

Voor conversie optimalisatie zijn tools onmisbaar, je wilt immers hypotheses kunnen testen op het effect van de aanpassingen. De meeste programma’s zijn betaald, maar vaak zeker de (kleine) investering waard. Naast tools voor het testen van verschillende versies bevat deze lijst ook handige tools voor het vergaren van informatie over gebruikersgedrag.
Visual Website Optimizer
Optimizely
Unbounce
Crazy Egg
SiteSpect
KISSmetrics
Feedback Army
User Testing
Google Analytics
PadiTrack
Qualaroo
Decibel Insight
Cro Monitor
Bounce Exchange
Qubit Five Second Test
Usabilla Clicktale

Welke tools gebruik jij?

Dit is al een aardige lijst dacht ik zo, maar ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig naar jouw set met tools. Of vind je dat er nog een x-aantal enorm belangrijke online marketing tools ontbreken in deze lijst? Ik zie uit naar je reactie onder dit blog.