Tijdens de Google Performance Summit op 24 mei zijn er aardig wat nieuwe veranderingen bekend gemaakt door Google wat betreft Google Ads. De belangrijkste veranderingen zijn de aankondiging dat advertenties groter gaan worden weergegeven in de zoekresultaten en dat het opnieuw mogelijk is aparte biedingen voor tablet apparaten in te stellen. In dit artikel lees je hier meer over en wat deze wijzingen mogelijk voor impact gaan hebben op het Ads kanaal.

Expanded Tekst Ads

Sinds Google in februari de advertenties aan de rechterzijde heeft weggehaald (en vier in plaats van drie advertenties boven toont) is er in de nieuwe setup de mogelijkheid advertenties te vergroten. Ook wordt de gelijkenis tussen de advertenties op de verschillende apparaten groter. Het is de bedoeling dat deze wijzigingen later dit jaar worden doorgevoerd. Maar wat gaat er nu precies veranderen? Hieronder allereerst de visuele wijzigingen. google-adwords-veranderingen-1 Op het eerste oog zie je al duidelijke verschillen. Ruim 15 jaar heeft Google het aantal karakters in advertenties niet veranderd. Tot nu, in de nieuwe opzet is er namelijk de mogelijkheid twee titels te gaan gebruiken met een maximaal aantal karakters van 30. Voorheen was dit één titel met maximaal 25 karakters. Daarnaast is er een verandering wat betreft de beschrijvingsregels. Voorheen waren hier namelijk twee regels te herkennen met beide een maximaal aantal karakters van 35. In de nieuwe opzet wordt dit één regel met een maximaal aantal karakters van 80. Hieronder nogmaals de wijzigingen in een overzicht beschreven door Google. google-adwords-veranderingen-3 De veranderingen gaan een behoorlijk impact hebben op de Click Through Rate. Google zegt dat uit eerdere testen is gebleken dat de CTR tot wel 20% stijgt in vergelijking met de huidige tekstadvertenties. In de aankomende periode worden de nieuwe advertentieformaten geleidelijk wereldwijd uitgerold. Google adviseert in eerste instantie één Expanded Tekst Ad toe te voegen per advertentiegroep. De verwachting is dat het volledig uitrollen van deze wijzing in kwartaal drie van dit jaar voltooid gaat worden.

Individuele biedingen tablet

Er is meer nieuws, wellicht iets kleiner van aard, maar wel degelijk een belangrijke wijziging. Het is namelijk wederom mogelijk aparte biedingen voor tablet apparaten in te stellen. Dit is al eens eerder mogelijk geweest (tot 3 jaar geleden) en nu heeft Google deze instelling weer toegevoegd. Dat is goed nieuws, want in de Google Ads data was vaak behoorlijk verschillend online gedrag te herkennen wat betreft online tablet bezoekers. google-adwords-veranderingen-2 Het werkt als volgt. In eerst instantie stel je een aangepaste standaard bieding in voor één apparaat. Vervolgens kunnen er bod aanpassingen worden gedaan voor de andere twee apparaten. Dit kan tot minimaal -100% en maximaal +900%. Wanneer je geen bod aanpassingen doet wordt de standaard bieding (net als nu) gebruikt van desktop/tablet. Op die manier is het dus weer mogelijk in te spelen op gedrag van bezoekers die een tablet gebruiken. Nog niet uitgelezen? Bekijk dan alle veranderingen die Google gisteren bekend gemaakt heeft op het eigen Inside Ads blog. Uiteraard worden de veranderingen door Pure IM goed in de gaten gehouden en worden onze bevindingen wat betreft de nieuwe wijzigingen zeker gedeeld.

Credits eerste afbeelding: searchengineland.com