In januari 2015 begon Fabian bij Pure als eerste aanwinst van de Pure familie. De stap was genomen om personeel aan te nemen. Een nieuwe fase brak aan in het leven van een ondernemer. Een moment dat ook vragen bij Eddie en mijzelf opriep: wat vinden we eigenlijk belangrijk aan een Pure medewerker? Met dat vraagstuk gingen we naar de tekentafel, met als uitkomst de TALDET.

Een gemeenschappelijke deler

Geen persoon is hetzelfde, dus gingen we op zoek naar onze gemeenschappelijke deler. Wat zorgt ervoor dat we goed samen kunnen werken en wat vinden wij als bedrijf belangrijk? Wat willen we uitstralen en waar staan we voor? Ook niet onbelangrijk is het beschrijven van wat we met Pure juist niet willen zijn. Brainstormsessies werden gewijd aan het uitdenken van ons DNA. Uiteindelijk werden de ideeën gedestilleerd tot de Pure TALDET.

De Pure TALDET

Als je weet wie je bent kan je daar veel aan ophangen, vandaar dat we ons DNA hebben beschreven in zes kernwaarden afgekort tot de TALDET.

Trots – Bij alles wat we doen moeten we onszelf de vraag stellen: ben ik oprecht trots op hetgeen we hebben bereikt of opgeleverd?

Aardig – Als consultants werken we met mensen, deze mensen willen we correct, aardig en vriendelijk behandelen.

Liefde – Oprechte liefde voor ons vak zorgt ervoor dat we ons blijven ontwikkelen, op de hoogte zijn van trends en altijd meer willen weten.

Doelgericht – Wij gaan altijd doelgericht te werk en stellen ons altijd de vraag wat we willen bereiken. Het einddoel succesvol bereiken is waar we genoegen uit halen.

Exceptioneel – Gemiddeld is niet goed genoeg voor ons, we willen exceptioneel zijn in alles wat we doen.

Transparant – Puur zijn in wat je doet, dat kan alleen wanneer je transparant en integer handelt. Eerlijkheid duurt het langst en dat proberen we dan ook altijd toe te passen.

Doorvoeren in alles wat we doen

Voor Pure is de TALDET echt heilig en we voeren dit dan ook door in alles wat we doen. Logischerwijs is dit een aspect waar we kritisch naar kijken tijdens de sollicitatieprocedures, want een nieuwe collega moet wel voldoen aan ons DNA. Maar ook in de tweejaarlijkse evaluaties met ons personeel is dit een onderdeel waar we op beoordelen.

Maar niet alleen onze consultants toetsen we aan de TALDET, ook onze dienstverlening wordt doorontwikkeld met de kernwaarden als leidraad. Want als je iets wilt uitstralen, dan moet je dit ook daadwerkelijk doen. Een voorbeeld is dat we exclusief werken voor een bedrijf in een bepaald segment. Zo werken we nooit voor een concurrent en kunnen we een transparante werkwijze hanteren, waarbij we eerlijk en oprecht met onze klanten kunnen communiceren. Een ander voorbeeld is dat we bij elke oplevering of handeling onszelf en elkaar de vraag stellen: is dit iets waar we trots op kunnen zijn? Een goede gewetensvraag om continu je werk te toetsen op kwaliteit.

Groeien met een standaard

Als bedrijf maken we een groei door en zijn er na Fabian inmiddels 15 collega’s bij Pure aangesloten. Door de TALDET leidend te maken hebben we een gemeenschappelijke deler bij deze 15 compleet verschillende persoonlijkheden gevonden. En niet onbelangrijk: we hebben een gemeenschappelijk doel en gedachtegoed. Volgens mij essentieel als je als bedrijf wilt groeien zonder afstand te doen van waar je in gelooft. En dat laatste is voor mij persoonlijk essentieel voor een authentiek en puur bedrijf.