Online marketing helpt je bij het behalen van je bedrijfsdoelstellingen. Welk online kanaal je ook inzet; je kunt heel precies meten wat het resultaat is van je inspanningen en het mediabudget dat je spendeert. Voor veel organisaties geldt dat de website het centrale punt is waar het verkeer samenkomt dat je via de diverse online kanalen aantrekt. De website wordt daarom ook veelal gezien als dé online representatie van je organisatie of merk.

Klantreis en touchpoints

De website is alleen niet de enige online representatie van je organisatie. Er zijn namelijk veel meer plekken waar mensen je organisatie kunnen tegenkomen, zoals social media, nieuwsbrieven, online bedrijfsprofielen, vergelijkingssites, apps, ads en meer. Dit maakt dat organisaties op veel online plekken al in contact kunnen komen met de doelgroep (touchpoints) en dat de route die de potentiële klant online aflegt om uiteindelijk een echte klant te worden (klantreis) erg kan verschillen per persoon, maar ook per organisatie.

Directe verkoop of leads?

Wanneer je website wel hét punt is waar de doelgroep uiteindelijk samenkomt, dan kun je in je websitestatistieken (mits goed ingericht) het resultaat van je online inspanningen tot op zekere hoogte meten. Belangrijke informatie zoals het verkeer op je website, waar gebruikers vandaan komen, welke content ze bekijken en hoelang zij op een pagina blijven zijn de basis, maar je wilt bovenal weten wat er qua business uitkomt. Wanneer je online artikelen verkoopt en je e-commerce tracking goed hebt ingericht, kun je precies je opbrengst zien. Echter, als jouw organisatie niet aan online verkoop doet in de vorm van een webshop, dan gaat het je ongetwijfeld om het leggen van contacten met mogelijke nieuwe klanten, oftewel: leads.

Veel online platformen bieden krachtige tools, optimalisaties en mogelijkheden om doelgroepen zo goed mogelijk te bereiken met een passende en relevante boodschap.

De kracht van de online platformen

Zoals hierboven beschreven, zijn er online meerdere plekken mogelijk waar potentiële klanten in aanraking kunnen komen met je merk. Misschien zet je al wel een advertentiecampagne in met Google Ads, promoot je content op LinkedIn, Twitter en Facebook of zet je e-mailmarketing in. Ook op die platformen kun je veel over je doelgroep te weten komen en statistieken bekijken over de interactie met je content of uitingen. Daarnaast bieden deze platformen veel tools, optimalisaties en mogelijkheden om de doelgroepen zo goed mogelijk te bereiken met een passende en relevante boodschap en manieren voor je doelgroep om het contact te leggen.

Stay tuned: contentserie ‘leadgeneratie via online marketing’

Hoe bereik je nu je ideale doelgroep online? Gebruik je de beschikbare data om optimaal gebruik te maken van de diverse touchpoints? Verzamel je waardevolle leads door het meeste uit de online platformen te halen? Daar gaan wij je alles over vertellen in dit eerste kwartaal van 2022!

Bonustip: Onze collega Arnoud schreef onlangs al een waardevol artikel over B2B leadgeneratie. Een absolute aanrader om alvast goed voorbereid aan deze contentserie te beginnen!

De komende maanden zullen we binnen de serie “Leadgeneratie via online marketing”, verschillende blogs, vlogs en onderzoeken publiceren met super waardevolle inzichten, tips en how-to’s voor zowel de beginnende als de meer ervaren marketeer. Blijf zeker onze website volgen, maar als je echt niets wilt missen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.