Misschien wist je het al maar in Google Analytics kun je erg handige dashboards aanmaken. Voor elke stakeholder kan een uniek Google Analytics dashboard worden gemaakt waarin in een oogopslag de voortgang van de website te volgen is. Winston Churchill zei ooit: “However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results”.

Pure IM gelooft in de waarde van goede data om op je strategie op bij te sturen. Om dit te onderstrepen hebben wij drie gratis Google Analytics dashboards ontwikkeld die je eenvoudig kunt koppelen aan jouw eigen Analytics account. We hebben deze drie dashboards onderverdeeld in Top Level, SEO en een SEA dashboard.

Klik op de buttons onder de dashboards om deze op jouw profiel toe te passen. Je vindt het dashboard vervolgens terug in de linkerkolom van de Google Analytics interface. Klik bij de widgets nog even op het potloodje om de cellen te wijzigen waar nodig. Verander hierbij ook even {merknaam} voor de naam van je bedrijf of website. We hebben in dit overzicht gemiddelde bezoekduur als kwaliteitskenmerk genomen, maar uiteraard kan het zijn dat je dit wilt veranderen in bijvoorbeeld conversies of verkoopwaarde. Tip: Klik op “e-mail” om het rapport in PDF formaat eenmalig of regelmatig naar een e-mail adres te versturen.

Top Level dashboard

Veel mensen hebben niet elke dag tijd om in Google Analytics te duiken voor analyses. Om toch elke ochtend in een oogopslag te zien hoe de website ervoor staat hebben wij een top level dashboard ontwikkeld. Zodra je dit dashboard installeert zie je dat deze is onderverdeeld in 3 kolomen, waarbij de linker kolom traffic cijfers weergeeft, de middelste een e-commerce overzicht is en de rechter kolom specifieke informatie over de bezoekers geeft.

Download hier het top dashboard

SEO dashboard

Dit SEO dashboard is met name gemaakt voor het bekijken van high level statistieken voor organisch zoekmachine verkeer. Zo vind je in dit dashboard een overzicht met de top 10 zoekwoorden, het aandeel van merknaam ten opzichte van non-branded verkeer of de verwijzende verkeersbronnen die het meeste verkeer opleveren.

Download hier het SEO dashboard

SEA dashboard

Voor een SEA dashboard is het belangrijk dat je je Google Ads account aan je Google Analytics account koppelt. Dit dashboard is met name gericht op ecommerce websites en toont de belangrijkste producten, kosten, opbrengsten en nog enkele handige toevoegingen.

Download hier het SEA dashboard

Vragen?

Heb je vragen over deze dashboards? Stuur ons gerust een bericht via onze vrijblijvende contactformulier.